IT

LG mašina sa 6 Motion Direct Drive tehnologijom rekorderka

Na sajmu IFA 2011, LG Electronics (LG) je predstavio veš mašinu sa 12 kg prednjeg opterećenja, 6 Motion Direct Drive tehnologijom, i mnogim drugim neverovatnim karakteristikama. Zahvaljujući 6 Motion Direct Drive tehnologiji, 6 različitih tipova kretanja bubnja prilagođeni su svim tipovima tkanine. Pored toga, ova veš mašina dostiže i veću energetsku efikasnost, i to čak za 20% više nego konvencionalna mašina.

„Veš mašina sa 12 kg prednjeg opterećenja omogućava korisnicima da preuzmu kontrolu nad potrošnjom energije i vremena prilikom pranja veša”, izjavio je Young-ha Lee, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Appliance. „Sa naprednim tehnologijama, poput 6 Motion Direct Drive sistema, i A+++ energetskim rejtingom, hoćemo da dokažemo da možemo kombinovati vodeće performance na tržištu sa rešenjima za uštedu električne energije u jednoj izuzetno inovativnoj mašini za pranje veša. Tako još jednom želimo da pokažemo da je poboljšanje kvaliteta života naših korisnika, kao i unapređenje životne sredine, motor koji nas pokrće u svemu što radimo.”

Dok većina mašina sa prednjim punjenjem ima samo jedan pokret – okretanje,  LG 6 Motion tehnologija omogućava bubnju da prilagodi svako opterećenje kombinacijom šest jedinstvenih pokreta: prevrtanje, ceđenje, ručno pranje, dubinsko čišćenje, filtriranje i okretanje. Ovaj sistem je projektovan i programiran tako da se obezbedi optimalno pranje odeće svih materijala, od svilenih haljina do grubih radničkih kombinezona.

Sa kapacitetom od 12 kilograma, ova veš mašina može da pere odevne predmete i veće stvari, istovremeno čuvajući odeću od gužvanja ili upetljavanja. Zahvaljujući oslobođenom prostoru u unutrašnjosti mašine povećan je kapacitet doboša. Tako se smanjuje i broj pranja veša – ova veš mašina može da primi čak 40% više veša u odnosu na konvencionalne modele, što podrazumeva značajne uštede energije, vode i struje.

TrueSteam™ tehnologija omogućava korisnicima da uživaju u čistom, mirisnom i mekanom vešu. Para prodire duboko u materijal, eliminiše alergene, grinje i čestice prašine. Antialergijski sistem ove LG veš mašine odobren je i preporučen od strane Britanske fondacije za alergiju.

Leave a Reply