IT

LG MULTI V III linija klima sistema

LG Electronics (LG) je danas na 55. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća (UFI) predstavio kompletnu liniju klima sistema Multi V III sa unapređenom energetskom efikasnošću. Posetioci su mogli videti LG-ev Multi V III klima sistem, koji je svrstan u najbolje sisteme na svetu po stepenu iskorišćenja u grejanju (COP1), sa vrednošću od 4,6, i stepenom iskorišćenja u hlađenju (EER2) 4,1.

LG nastavlja sa unapređenjima svojih energetskih rešenja, kako bi obezbedio efikasniju potrošnju resursa i istovremeno bolje performanse uređaja“, izjavio je Đorđe Stevanović, Menadžer za klimatizacione uređaje LG Electronics Predstavništva u Srbiji. „LG teži da evoluira u glavnog snadbevača za evropsko tržište, i ulaže značajne resurse u polju istraživanja i razvoja, prilagođavajući svoje proizvode specifičnim proizvodima različitih tržišta. Osim naše tradicionalne uloge lidera u proizvodnji klima uređaja, sada sve više polažemo i na energetsko poslovanje, LED osvetljenje i solarnu energiju.

Unapređeni komercijalni klima sistem Multi V III predstavlja treću generaciju sistema VRF tehnologije3 koju LG razvija još od ’90-ih godina, i nastavlja niz svojih prethodnika – Multi V Plus i Multi V Plus II, u velikoj meri donoseći poboljšane karakteristike i znatne uštede u potrošnji električne energije. Zahvaljujući LG H-Inverter kompresoru i drugim rešenjima, potrošnja električne energije sa LG Multi V III sistemima smanjena je za 11 procenata u odnosu na prethodne modele.

U poređenju sa dosadašnjim sistemom za grejanje i klimatizaciju, sa vazduhom hlađenim toplotnim pumpama i kotlovima, Multi V III pored relativno jednakih investicionih ulaganja ostvaruje značajno veće uštede i eksploatacionim troškovima kao što su: potrošnja električne struje, troškovi održavanja, angažovanja ljudskih resursa radi rukovanja opremom i servisa, zauzimanju slobodnog prostora za smeštaj opreme i cevovoda.

Multi V III osim visoke efikasnosti donosi i pouzdanost na niskim temperaturama, kompaktnu veličinu i nizak nivo buke, veću generisanu snagu motora i veći stepen slobode u projektovanju i montaži spoljnih jedinica, kao i još čitav niz tehničkih novina koje u znatnoj meri povećavaju pouzdanost, energetsku efikasnost i zaštitu čovekove sredine.

Sa ovakvim karakteristikama Multi V III nailazi na sve veću primenu u grejanju, klimatizaciji i ventilaciji, od manjih porodičnih objekata, stambenih zgrada do komercijalnih objekata: hotela, kancelarijskih blokova, tržnih centara, industrijskih objekata, itd. Multi V III nalazi primenu i u već postojećim instalacijama gde su kao grejna/rashladna tela zastupljeni radijatori, ventilator konvektori (fan coil aparati), klima komore, podno grejanje, zidno hlađenje, itd. i tu se pokazuje kao izuzetno efikasan generator toplote/hladnoće u poređenju sa vazduhom hlađenim toplotnim pumpama i kotlovima.
Multi V III klima sistemi takođe su dostupni uz ovaj servis, u ponudi zvaničnog LG distributera Steelsoft. Cene variraju u zavisnosti od kapaciteta Multi V III sistema.

Leave a Reply