IT

LG nastavlja da razvija program Formula 1T novim partnerstvom sa kompanijom Cosworth

LG Electronics (LG), globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, povećao je svoju ulogu u programu Formula 1™ partnerstvom sa kompanijom Cosworth (Kozvort), proizvođačem motora, koja se ove sezone vratila u Formulu 1™.

LG je globalni i tehnološki partner Formule 1™ i kao takav već ima poziciju i marketing prava zvaničnog dobavljača potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za Formulu 1™. Novi ugovor o partnerstvu sa proizvođačem motora Cosworth dodatno učvršćuje vezu kompanije LG sa ovim sportom.

Kao zvanični partner kompanije Cosworth zadužen za potrošačku tehnologiju, LG će proizvođaču motora obezbediti LG tehnologiju kao što su LCD HD televizori sa digitalnim tjunerima, HD DVD rekorderi, HD projektori sa mogućnošću upotrebe digitalnih tjunera, a pre svega laptop kompjutere koji će biti korišćeni na F1™ trkama i u Cosworth Formula One™ centrali u Velikoj Britaniji.

Cosworth ove godine podržava četiri tima u šampionatu, uključujući i nekoliko novih timova koji po prvi put ulaze u ovaj sport. Kompanija deli bogatu istoriju sa Formulom 1™ kao proizvođač motora 44 godine zaredom, od 1963. do 2006, snabdevajući trinaest Formula 1™ Drivers’ svetskih šampionata i deset Formula 1™ Constructors’ svetskih šampionata tokom 176 grand prix manifestacija.

Povratkom u sam vrh moto sporta, kao proizvođač motora, elektronike i inženjerskog savetovanja, veoma smo zadovoljni činjenicom da je LG Electronics postao naš zvanični partner za potrošačku elektroniku“, rekao je Mark Gallagher (Mark Galager), direktor F1 poslovne jedinice u kompaniji Cosworth. „Proizvodi kompanije LG unapređuju naše mogućnosti i prvi rezultati ovog partnerstva su već uočljivi u našem renoviranom centru za medije i posetioce, koji se nalazi u našoj fabrici u Northampton-u.“

Velika strast prema tehnologiji i inovaciji postoji u svim aktivnostima kompanije Cosworth, što se potpuno podudara i sa kulturom kompanije LG”, dodao je Andrew Barrett (Endru Baret), potpredsednik odseka za globalna sponzorstva kompanije LG. „Partnerstvo sa kompanijom Cosworth je još jedan uzbudljiv korak u integraciji LG-a u Formulu 1™. Naročito me raduje što ću videti sve Cosworth tehničare kako koriste LG notebook kompjutere u kokpitu dok rade na vrhunskim performansama njihovih motora.”

Leave a Reply