IT

LG objavio finansijske rezultate za drugi kvartal

Kompanija LG Electronics (LG) objavila je finansijske rezultate, u skladu sa Međunarodnim standardima za finansijsko izveštavanje (IFRS – International Financial Reporting Standards), za tromesečni period, zaključno sa 30. junom. Dobri finansijski rezultati predstavljaju odraz velikih napora kompanije u smanjivanju troškova i stabilnog nastupa u sve četiri poslovne jedinice.

U drugom kvartalu 2011. godine, LG je postigao konsolidovani prihod od 14,4 biliona južnokorejskih vona (13,3 milijardi američkih dolara), što predstavlja porast od 9,3 procenata u odnosu na prethodni kvartal ove godine.

Što se tiče pojedinačnih poslovnih jedinica kompanije LG, finansijski rezultati izgledaju ovako:

– Kompanija LG Home Entertainment je objavila porast prihoda za 2,7 procenata u odnosu prethodni kvartal i on iznosi 5,4 biliona južnokorejskih vona (5 milijarde američkih dolara). Ovo je rezultat povećanje prodaje LED i LCD televizora, lansiranja novog Cinema 3D televizora i opšteg rasta poslovnog tržišta u zemljama u razvoju.
– Kompanija LG Mobile Communications objavila je porast prodaje za 11,6 procenata u odnosu prethodni kvartal i on iznosi 3,25 biliona južnokorejskih vona (3 milijarde američkih dolara).
– Kompanija LG Home Appliance postigla je rekordnu kvartalnu prodaju od 13,4 procenata (2,7 milijarde američkih dolara) u periodu od aprila do juna 2011. godine, što predstavlja porast od 6,9 procenata u odnosu na prethodni kvartal i 6 procenata u odnosu na isti period prošle godine. Ovaj izuzetan rezultat postignut je prvenstveno zahvaljujući snažnom proboju na tržištima zemalja u razvoju.
– Kompanija LG Air-Conditioning and Energy Solution objavila je rast prihoda za 29,2 procenata u odnosu na prethodni kvartal i porast od 15,3 procenata u odnosu na isti period prošle godine, i on iznosi 1,9 biliona južnokorejskih vona (1,7 milijarde američkih dolara). Ovaj izuzetan rezultat postignut je fokusiranjem ove poslovne jedinice na povećanje kvaliteta proizvoda i predstavljanjem novih modela sa naprednim karakteristikama.

LG Electronics očekuje solidan rast profita u narednom kvartalu ove godine sa predstavljanjem novih modela u svim glavnim poslovnim jedinicama, kao i uz kreativne marketinške aktivnosti u kampanji za liniju LG 3D proizvoda. LG će nastaviti sa inovativnim pristupom u razvoju novih proizvoda, kao i sa konstantnim strateškim investicijama u nove i postojeće oblasti poslovanja.

Leave a Reply