IT

LG objavio finansijske rezultate za prvi kvartal 2011

Pokazujući značajan progres u oporavku svog profita, kompanija LG Electronics (LG) je danas objavila finansijske rezultate za prvi kvartal 2011. godine, zaključno sa 31. martom. Dobri finansijski rezultati predstavljaju odraz velikih napora kompanije u smanjivanju troškova i stabilnog nastupa u sve četiri poslovne jedinice. Kompanija očekuje dalji porast profita sa plasiranjem novih strateških proizvoda, kao što je Cinema 3D televizor zasnovan na Film Patterned Retarder (FPR) tehnologiji i porodica smart telefona iz serije Optimus

U prvom kvartalu 2011. godine, LG je postigao konsolidovani prihod od 13,2 biliona južnokorejskih vona (11,7 milijardi američkih dolara), što predstavlja porast od 0,4 procenata u odnosu na isti period prošle godine (do 2 procenta američkih dolara).

Što se tiče pojedinačnih poslovnih jedinica kompanije LG, finansijski rezultati izgledaju ovako:

–          Kompanija LG Home Entertainment je objavila pad prihoda za 4,8 procenata u odnosu na isti period prošle godine i on iznosi 5,3 biliona južnokorejskih vona (4,7 milijarde američkih dolara). Ovo je rezultat smanjenih zahteva tržišta i pada prosečne prodajne cene. Ipak, LG je isporučio više flet panel televizora u  ovom kvartalu, čak 6,8 miliona komada, što predstavlja rast od 13 procenata u odnosu na isti period iste godine.

–          Kompanija LG Mobile Communications objavila je pad prihoda za 8,3 procenata na godišnjem nivou i on iznosi 2,9 biliona južnokorejskih vona (2,6 milijarde američkih dolara).

–          Kompanija LG Home Appliance objavila je rast prihoda od 13,4 procenata u odnosu na isti period prošle godine, i on iznosi 2,7 biliona južnokorejskih vona (2,4 milijarde američkih dolara).

–          Kompanija LG Air-Conditioning and Energy Solution objavila je rast prihoda za 23,8 procenata u odnosu na isti period prošle godine, i on iznosi 1,45 biliona južnokorejskih vona (1,3 milijarde američkih dolara), od kojih je operativni profit 39 milijardi južnokorejskih vona (35 miliona američkih dolara).

 

LG Electronics očekuje solidan rast profita u drugom kvartalu ove godine sa početkom sezone klima uređaja, uz dalji porast prodaje kućnih aparata i agresivnu prodaju brendova LG Cinema 3D televizora i mobilnih telefona iz serije Optimus na globalnom nivou. LG će nastaviti sa lansiranjem novih proizvoda u svim svojim poslovnim jedinicama, kao i sa konstantnim ulaganjima u istraživanje i razvoj i marketing.

 

Leave a Reply