IT

LG osvojio nagradu za inovativnost na sajmu ASHRAE 2011

LG je osvojio nagradu za inovativnost na sajmu ASHRAE 2011 na kome su predstavljena najsavremenija rešenja iz oblasti grejanja, rashladnih i klima uređaja, kao i sistema za ventilaciju. V2 Injection, nova tehnologija koju je razvila kompanija LG, ocenjena je najvišim ocenama po kriterijumima energetske efikasnosti i vrednosti za korisnike.

„Kompanija LG je na sajmu prikazala unapređenu tehnologiju očuvanja energije, visoku efikasnost i ekološku tehnologiju. Lansirajući inovativne proizvode koji ostvaruju balans između pune efikasnosti i očuvanja životne sredine, kompanija je na odličnom putu da potvrdi poziciju globalnog lidera u ovoj oblasti,“ izjavio je Nho Hwan-yong, predsednik poslovne jedinice za klimatizaciju i energetska rešenja kompanije LG Electronics.

V2 Injection je dobio odličnu ocenu velikog broja posetilaca sajma i nagrađen je ASHRAE EXPO Nagradom za inovativnost, za oblast grejanja. V2 Injection je suština AWHP (Air-to-Water Heat Pump) tehnologije, koja predstavlja visoko efikasnu pumpu za grejanje vazduha u LG Electronics aparatima za grejanje, koja pokazuje stopostotni učinak na 15 stepeni ispod nule bez korišćenja pomoćnog grejača. Ova tehnologija doprinosi očuvanju energije, a naročito je efektivna u hladnim vremenskim uslovima kada omogućuje kontinuirano grejanje uz izuzetno niske spoljašnje temperature.

Leave a Reply