IT

LG planira dalje osvajanje tržišta

Na sajmu IFA 2011, Young-ha Lee, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Appliance, najavio je da je cilj kompanije da postane najbolji brend za veš mašine i frižidere u Evropi do 2015. godine. Takođe, gospodin Lee je izjavio da kompanija LG namerava da povećanjem prodaje veš mašina zauzme 13 odsto tržišnog udela, odnosno 12,5 odsto tržišnog udela kada je u pitanju prodaja frižidera (ne računajući ugradne frižidere).

„Evropsko tržište je veoma konkurentno zbog prisutnosti velikog broja lokalnih proizvođača kućnih uređaja”, izjavio je gospodin Lee. „Kompanija LG je potpuno posvećena nameri da postane brend prihvaćen od strane svih evropskih kupaca. Već smo povećali ulaganja u regionu, i imamo planove za razvoj proizvoda koji su u potpunosti prilagođeni potrebama potrošača iz Evrope.”

Ključni deo strategije kompanije LG je da kroz proizvodnju smart kućnih aparata učvrsti poziciju najinovativnijeg brenda. Prednosti primene ove tehnologije ogledaju se u većoj uštedi energije i brojnijim pogodnostima za korisnike. Smart ThinQ™ tehnologija kompanije LG obuhvata grupu naprednih rešenja, u koje spadaju Smart Manager, Smart Diagnosis™, Smart Access, Smart Adapt i Smart Grid funkcije.

Smart Manager na ekranu na vratima frižidera pokazuje rok trajanja, količinu i nutricionistička svojstva namirnica koje se nalaze u frižideru. Smart Diagnosis™ funkcija brzo i efikasno detektuje mehaničke probleme. Smart Access omogućava korisnicima daljinsko kontrolisanje kućnih aparata pomoću smart telefona. Smart Adapt funkcija, na osnovu potreba korisnika, može preporučiti uputstva za spremanje hrane, kada je reč o mikrotalasnim pećnicama, ili načine pranja određenih materijala u veš mašini. Smart Grid omogućava korisnicima da štede energiju tako što automatski smanjuje potrošnju energije tokom sati kada je električna energija najskuplja.

LG Electronics planira da poveća svoje učešće u evropskom tržištu ugradnih kućnih aparata kroz dublju saradnju sa distributivnim partnerima i uvođenjem linije proizvoda na ključna evropska tržišta, poput francuskog, španskog, italijanskog i nemačkog.

Takođe, očekuje se da će fabrika kompanije LG u Vroclavu, u Poljskoj, više nego utrostrustručiti proizvodnju frižidera, proširujući trenutnu proizvodnju sa 300 000 jedinica godišnje na 1 000 000 jedinica. Kompanija LG planira da do 2015. godine uloži dodatnih 34 miliona američkih dolara u proširenje proizvodnih objekata u Evropi.

Leave a Reply