IT

LG podržava Lekare bez granica u kampanji borbe protiv neuhranjenosti

LG Electronics (LG), objavio je sponzorstvo nove kampanje organizacije Lekari bez granica „Starved for Attention“ u cilju podizanja svesti i borbe protiv neuhranjenosti u detinjstvu, problema koji utiče na 195 miliona dece širom sveta. Kompanija LG Home Entertainment će donirati 500,000 američkih dolara ovoj kampanji i drugim programima Lekara bez granica, kao i desetine svojih visokokvalitetnih INFINIA televizora za upotrebu na multimedijalnim izložbama u okviru kampanje.

„LG-eva podrška Lekarima bez granica u kampanji „Starved for Attention“ odražava naš zajednički cilj, a to je pomoć ljudima različitih kultura širom sveta, jer je verovanje kompanije LG da ni jedno dete ne bi smelo da pati od neuhranjenosti“, rekao je Simon Kang (Sajmon Kang), predsednik i izvršni direktor LG Home Entertainment Company.

Dr. Matthew Spitzer (Metju Spicer), predsednik organizacije Lekari bez granica u SAD, naglasio je: „LG sponzorstvo „Starved for Attention“ kampanje je važan doprinos naporima naših lekarskih timova u rešavanju ovog problema i obezbeđuje najnoviju tehnologiju koja nam pomaže da komuniciramo o ovoj neprihvatljivoj situaciji, sa kojom je neophodno boriti se neprekidno“. U 2009. godini, Lekari bez granica su lečili 250 hiljada neuhranjene dece u 34 zemlje.

Kampanja se sastoji iz serije multimedijalnih dokumentarnih filmova, sa fokusom na problem neuhranjenosti u detinjstvu, koji će biti predstavljeni na „Starved for Attention“ izložbama širom sveta. Dokumentarni filmovi, proizvedeni od strane organizacije Lekari bez granica u saradnji sa kompanijom VII Photo, prikazuju se na LG INFINIA televizorima, upotrebljenim umesto platna. Prva izložba je premijerno prikazana 2. juna ove godine u New York Times centru u Njujorku, SAD, a predstoje izložbe u Milanu, Torontu i drugim gradovima širom sveta (za kompletnu listu lokacija posetite www.starvedforattanetion.org).

Leave a Reply