IT

LG proširio kapacitete za proizvodnju kućnih aparata u Evropi

Kompanija LG Electronics otvorila je novu proizvodnu liniju u Vroclavu, Poljska, koja godišnje može da proizvede 1 000 000 veš mašina. Takođe, proizvodnja frižidera u istoj fabrici je više nego utrostručena, pa se tako sa 300 000 jedinica godišnje broj proizvedenih uređaja povećao na 1 000 000.

Nova proizvodna linija u Vroclavu će u potpunosti moći da odgovori na sve zahteve regionalnog tržišta. Najveći benefit od otvaranja ovog postrojenja je u smanjenju roka isporuke uređaja. U prethodnom periodu, veš mašine i frižideri velikih dimenzija za korisnike iz Evrope dopremani su iz Južne Koreje, Indonezije i Kine, a ceo proces trajao je i do mesec dana. Sa otvaranjem novog postojenja u Poljskoj, za isporuku ovih uređaja biće potrebno najviše pet dana. Troškovi nabavke koji se odnose na transport i skladištenje su takođe smanjeni. Otvaranjem ovog proizvodnog pogona, zaposleno je još 800 radnika, a nivo poslovne saradnje sa lokalnom zajednicom je porastao za 36%.

„Ova fabrika je ključna za ostvarivanje našeg cilja da do 2015. godine u Evropi budemo vodeći brend za veš mašine i frižidere“, izjavio je Young-Ha Lee, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Home Appliance. „Nove proizvodne jedinice će povećati našu proizvodnju i unaprediće mogućnosti ovih aparata u Evropi.“

U fabrici u Vroclavu proizvodiće se side-by-side i kombinovani frižideri, kao i modeli iz linije Larder & Freezer. Ove vrste frižidera karakteriše visoka energetska efikanost, pa tako side-by-side modeli imaju A++ energetski rejting, dok neverovatno efikasni kombinovani frižideri pripadaju A+++ energetskoj kategoriji. Obe vrste frižidera poseduju sa desetogidišnju garanciju, kao i jedinstvenu Linear Compressor tehnologiju, koja ove modele čini znatno više energetski efikasnim, a hranu duže čuva svežom.

Nova proizvodna jedinica će proizvoditi kako konvencionalne, tako i najsavremenije premijum modele veš mašina. Veš mašine sa prednjim punjenjem i Inverter Direct DriveTM tehnologijom, kao i veš mašine kapaciteta čak 12 kg, koje poseduju 6 Motion Direct DriveTM tehnologiju samo su neki od modela veš mašina koji će biti proizvedeni u novom postrojenju.

Leave a Reply