Događaji · IT · Software

Linux install day u Novom Sadu

Bilo da ste Linux guru ili samo razmišljate da počnete sa korišćenjem Linux-a pridružite se LUGoNS laboratoriji koja sutra u Novom Sadu (31.01. subota, 11h – 17h, Omladinski centar CK13) organizuje Linux Install Day.
Cilj organizatora ove manifestacije je da:

• Podignemo svest o infomatičkoj kulturi.
• Promovišemo, širimo i radimo sa FLOSS-om (Free/Libre and Open Source Software).
• Širimo svest i znanje o GNU/Linux-u, i time jačamo zajednicu.
• Razmenjujemo ideje i rešenja problema vezanih za GNU/Linux.

Ideja je da se prisutnima pomogne da instaliraju Linux, ili ako ste ga sami instalirali, da ga podese koliko je to moguće. Za one koji se odluče da im se instalira Linux, dobiće instalcioni DVD ili CD.

Šta poneti?

Prvo, poneti dobru volju i strpljenje i to pod obavezno! Pošto je LUGoNS članova relativno malo, ne mogu garantovati da će svaka mašina biti sređena prva. Od tehničih zahteva potrebno je kućište i monitor sa ili čistim diskom ili praznom, neformatiranom particijom od barem 6GB. Naglašavamo, MONITOR, KUĆIŠTE I SVE KABLOVE (sa mišem i tastaturom).

Šta očekivati?

Operabilan Linux i razumnu količinu podrške. Šta se pod ovim podrazumeva? Prvo, da će vaš Linux moći da se podigne, da ćete vi moći da radite u njemu u svim aplikacijama koje vam se instaliraju i da ćete moći da, ako poželite, dodate programe po vašem izboru.

Leave a Reply