Događaji · IT

Linux install day

LUGoNS laboratorija u saradnji sa kulturnim centrom CK13 u subotu 01.11. organizuje Linux Install Day. Ideja je da se pomogne krajnjim koirsnicima da instaliraju Linux ili ako ga već sami instaliraju, da se instalacije što bolje podese , a sve u cilju popularizacije LInux sistema i OpenSource zajednice. Za one koji se odluče da im se instalira Linux, dobijaju instalcioni DVD ili CD.

Bilo da ste Linux guru ili se samo razmišljate da počnete sa korišćenjem Linux-a pridružite nam se da bi zajedno :
• Podigli svest o infomatičkoj kulturi.
• Promovisali, širili i rasli sa FLOSS-om (Free/Libre and Open Source Software).
• Širili svest i znanje o GNU/Linux-u, a sa time jačali zajednicu.
• Razmenjivali ideje i rešenja problema vezanih za GNU/Linux.

Šta poneti?

Prvo, poneti dobru volju i strpljenje i to pod obavezno! Pošto je LUGoNS članova relativno malo, ne možem se garantovati da će vaša mašina biti sređena prva. Od tehničih zahteva tu je samo par. Kućište i monitor sa ili čistim diskom ili praznom, neformatiranom particijom od barem 6GB. Naglašavase nadalje, MONITOR, KUĆIŠTE I SVE KABLOVE (sa mišem i tastaturom)!!!

Šta očekivati?

Operabilan Linux i razumnu količinu podrške. Šta se pod ovim podrazumeva? Prvo, da će vaš Linux moći da se podigne, da ćete vi moći da radite u njemu u svim aplikacijama koje vam se instaliraju i da ćete moći da, ako poželite, dodate programe po vašem izboru sa medijuma koji vam damo.

Leave a Reply