E-servisi · IT

Logistička podrška Gani u oblasti informacionih tehnologija

Zamenik predsednika Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova Republike Gane Benjamin Kunbour ocenili su danas da se odnosi između dve zemlje mogu dodatno poboljšati u oblasti privrede i ekonomije.

Dačić je nakon sastanka sa Kunboruom u Palati Srbije podsetio na to da su Gana i bivša Jugoslavija uvek imale dobre odnose, uz ocenu da je sada potrebno da se oni razvijaju u svakom pravcu.

Trebalo bi da razvijamo naše odnose od političkih, preko ekonomskih, kulturno-prosvetnih do odnosa u oblasti unutrašnjih poslova, ukazao je on.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Srbije pružiće, kako je potvrdio, logističku podršku kolegama iz Gane, naročito u oblasti informacionih tehnologija.

Prema njegovim rečima, razmena iskustava biće dobrodošla u procesu izrade identifikacionih dokumenata, u kojem Srbija ima veliko iskustvo, s obzirom na to da je to pitanje od značaja za unutrašnju bezbednost svake zemlje.

Dačić je izrazio nadu da će dve zemlje poboljšati i ekonomsku saradnju, kao i zahvalnost Gani na principijelnom stavu i podršci Srbiji po pitanju Kosova i Metohije.

U Srbiji borave četiri studenta iz Gane u okviru projekta ministarstava prosvete i nauke i spoljnih poslova, podsetio je on i najavio da će ta ministarstva sledeće godine ponuditi pet stipendija.

Kunbour je istakao da dve države povezuje dugogodišnje prijateljstvo i dobre kulturno-prosvetne veze, ali da bi ekonomska saradnja mogla da bude bolja.

Leave a Reply