Hardware · IT

Logitech kupio WiLife – kreatora video rešenja za self-monitoring doma i kancelarije

Logitech International  je danas najavio da proširuje svoje prisustvo u sferi digitalnog doma, sa akvizicijom WiLife, Inc, koji pruža pristupačan sistem jednostavan za podešavanje i korišćenje preko PC baze, preko kojeg možete da nadgledate dešavanja u svom domu ili malom preduzeću. Logitech je ušao u dogovor sa ovom privatnom kompanijom, stacioniranom u mestu Draper, Utah, SAD, vredan oko 24 miliona dolara plus dodatni prihodi. Akvizicija je u toku i očekuje se da se završi do sredine novembra.

Nagrađivano WiLife rešenje koristi računar i internet da pruži alternativu skupim profesionalnim home-monitoring sistemima. Rešenje se sastoji od PC softvera, do šest bežičnih video kamera i prijemnika u zidu. Kamere i prijemnik komuniciraju koristeći HomePlug tehnologiju, koja prenosi video signal kroz električni sistem i žice u samoj zgradi. Snimljeni sadržaj može biti sačuvan na lokalnom PC hard disku ili na internetu i može mu se prići daljinski – preko PC-a ili portabl uređaja kao što je mobilni telefon ili PDA – koristeći WiLife online uslugu.

“Akvizicija WiLife-a omogućava Logitech-u da pruži još jedno mainstream rešenje sa kojim se postiže više udobnosti i kontrole u digitalnom domu,” reči su Junien Labrousse, izvršnog potpredsednika Logitech Products Group-e. “Ovo rešenje pruža jednostavan i pristupačan način da, uz pomoć PC-a i video kamera, budete mirni i kada niste kod kuće. WiLife je, takođe, komplementaran sa našim postojećim video rešenjima. Korisnici naših video usluga nam govore da, pored toga što je prvi razlog da nabave Logitech web kameru – da budu u kontaktu sa prijateljima i porodicom – mnogi od njih su zainteresovani i za jednostavno rešenje da uvek vide stanje u svom domu ili kod svojih starih roditelja koji ne žive blizu.”

Prema istraživanju Parks Associates “Global Digital Surveillance,” značajan broj domaćinstava sa broadband konekcijom pokazalo je interesovanje za daljinsko nadgledanje svog doma pomoću video kamera: 9.8 miliona u SAD, 2.5 miliona u Velikoj Britaniji, po 2.3 miliona u Francuskoj i Nemačkoj i 3.4 miliona u Japanu.

Razvijen od strane stručnjaka za home-surveillance, WiLife proizvodi, čija je proizvodnja počela 2005, prodaju se online i preko prodavaca i distributera u SAD i određenim evropskom zemljama. Sa akvizicijom Logitech planira da iskoristi svoju razvijenu distributivnu mrežu da proširi dostupnost ovih proizvoda. WiLife biznis će postati deo Logitech Internet Communications Business jedinice, koju vodi Gina Clark, potpredsednik i generalni direktor. Logitech planira da ovi proizvodi izađu na tržište kao Logitech brend.

“Akvizicija WiLife-a doprinosi rastućem prisustvu kompanije Logitech na tržištu u domenu proizvoda koji se mogu označiti kao ‘digitalni dom’,” rekao je Guerrino De Luca, predsednik i CEO Logitecha. “Mi kombinujemo snagu jednostavnosti, intuitivan interfejs i uslugu koja pruža udobnost i kontrolu pomoću interneta – bez obzira da li je to inteligentna kontrola uređaja za kućnu zabavu pomoću Harmony® daljinskih upravljača, bežični pristup digitalnoj muzici bilo gde u domu pomoću SqueezeboxTM network muzičkog plejera, online gejming pomoću naših periferija za konzole i PC ili sada – self-monitoring doma ili kancelarije pomoću WiLife-a.”

Leave a Reply