Hardware · IT

Logitech proizvodima nagrada Good Design 2007

Logitech je danas objavio da su dva njegova proizvoda dobila prestižnu nagradu Good Design Award 2007, koju sponzoriše organizacija Japan Industrial Design Promotion. Logitech® diNovo Edge tastatura i Logitech® Pure-Fi Dream™ Premium Bedroom Music System su proglašeni pobednicima u kategoriji prizvodnog dizajna. Uz ove dve nagrade, Logitech je ukupno, u poslednjih 5 godina, osvojio 16 Good Design nagrada.

Dizajn je uvek bio suština Logitech proizvoda i oduševljeni smo što smo ponovo osvojili ove prestižne nagrade,” rekao je Junien Labrousse, izvršni potpredsednik Logitech sektora za proizvode. “Posvećeni smo dizajniranju proizvoda koji prevazilaze očekivanja naših korisnika. Osvajanje nagrada Good Design samo potvrđuje našu posvećenost vrhunskom.

I Logitech diNovo Edge i Pure-Fi Dream dobili su G-Mark, simbol Good Design nagrade 2007.

Logitech diNovo Edge tastatura

Sam vrh prefinjenog dizajna i revolucionarnih inovacija, Logitech® diNovo Edge™ tastatura je laserski sečena iz jednog svetlucavog komada crnog pleksiglasa i postavljena u izbrušeni aluminijumski okvir. Njen minimalistički stil dopunjuje i ograničen broj tastera i dinamičke, pozadinski osvetljene ikonice ugrađene u tastaturu i nevidljive kada nisu prosvetljene. Imajući u vidu da nudi i brojne inovacije i naprednu tehnologiju, vrhunski dizajn ove tastature dodatno je izazovan sa debljinom od neverovatnih 19.05mm. Logitech diNovo Edge tastatura dostupna je u prodaji širom sveta.

Logitech Pure-Fi Dream Bedroom Music System

Sa svojim unikatnim dizajnom, vrhunskim zvukom, inovativnom primenom tehnologije osetljive na pokret i svetlo, ugrađenim digitalnim AM/FM radiom i dvostrukim alarmom sa bekapom baterija, Logitech® Pure-Fi Dream zvučnici vrhunski odgovaraju svakom iPod-u. Za kontrolisanje Pure-Fi Dream u mračnoj sobi, zvučnici koriste motion-sensing tehnologiju. Kontrolni dugmići, sa prosvetljenjem automatski se pale kada se pređe rukom preko gornjeg dela zvučnika – i automatski utišaju kada se izvrši željeni zadatak. Motion-sensing tehnologija je, takođe, proširena i na snooze funkciju.

Kao dodatak motion-sensing tehnologiji, Logitech je, takođe, postavio svetlosne senzore u displej Pure-Fi Dream iPod sistema zvučnika. Displej osetljiv na svetlost, sa automatskim podešavanjem, osvetljava se tokom dana, omogućavajući da se sa njega veoma jednostavno čita sa daljine. Na vrhu zvučnika, nalaze se 24 tastera za lakše kontrolisanje – šest iPod playlist dugmića, šest za AM radio stanice i 12 za FM radio stanice. Logitech Pure-Fi Dream Bedroom Music System za iPod biće dostupan u prodaji početkom 2008. godine.

O nagradama Good Design (G-Mark)

Good Design Award (G-Mark) je naslednik Good Design Selection System, koje je ustanovilo ranije Ministarstvo za međunarodnu trgovinu i industriju još 1957. godine. Od 1998, nagradu sponzoriše organizacija Japan Industrial Design Promotion, jedina organizacija ove vrste u Japanu, koja promoviše dizajn. Good Design Award je priznanje za sledeće kategorije: dizajn koji prevazilazi standarde, superiorni dizajn i dizajn okrenut budućnosti. Nagrada je ustanovljena kao doprinos “još bogatijem stilu života” i “dobrom biznisu”, u cilju kreiranja novih oblika culture i životnog stila za novu eru. Simbol tj. znak nagrade je G-Mark, koji je postao svetski poznat i među širom publikom.

Leave a Reply