IT

Majkrosoft razvojni centar Srbija: Podrška razvoju talenata u Petnici

Zaposleni u Majkrosoft razvojnom centru Srbija, aktivno su uključeni u rad Istraživačke stanice Petnica. Inženjeri ove kompanije posećuju gimnazije širom Srbije i animiraju talentovanu decu da na njihovim predavanjima u Petnici razvijaju i unapređuju svoje prirodne talente.

Mladi inženjeri koji rade u Majkrosoftovom razvojnom centru Srbija već neko vreme blisko sarađuju sa Istraživačkom stanicom Petnica na održavanju seminara iz oblasti primenjene fizike i elektronike, odnosno matematike.

Tokom novembra, desetak inženjera je svoje slobodno vreme rešilo da investira u animiranje mladih talenata širom Srbije da se prijave za navedene seminare i tako steknu nova znanja kojim će biti u prilici da unaprede svoj talenat u navedenim oblastima.

Predstavnici Razvojnog centra kompanije Majkrosoft, prethodnih dana su posetili gimnazije u Nišu, Kragujevcu, Beogradu, Somboru, Valjevu i Užicu a narednih dana će isto učiniti i u Novom Sadu, Kruševcu i Kraljevu.

„Motiv nas koji smo uključeni u rad Istraživačke Stanice Petnica, uglavnom kroz seminarePrimenjene Fizike & Elektronike i  Мatematike, je da pokušamo da srednjoškolcima, koji imaju slična interesovanja kao mi, ponudimo širi pogled na svet inženjerstva. Kroz promociju Majkrosoft razvojnog centra Srbija u tom uzrastu želimo da promenimo važeće shvatanje da je jedini put za mlade talentovane ljude da nakon fakulteta napuste zemlju i upišu doktorat u inostranstvu. Hoćemo da ukažemo da put koji smo mi odabrali predstavlja alternativu koja parira izboru odlaska što se tiče intelektualnih izazova. Dok im ne dođe vreme za ovu važnu odluku nudimo im da se zajedno, u Petnici, upustimo u rad sa zanimljivim pojavama vezanim za robotiku, fiziku, matematiku, obradu signala i programiranje.“ – izjavio je povodom angažovanja u radu Istraživačke stanice Petnica, inženjer za razvoj softvera u Majkrosoft razvojnom centru Srbija, Teo Šarkić.

Konkurs na kojem se svi zainteresovani gimnazijalci mogu prijaviti za pohađanje ovih seminara, otvoren je do 30.. novembra.

Majkrosoft razvojni centar Srbija trenutno broji više od 100 zaposlenih, prosečne starosti oko 28 godina. Mladi inženjeri i programeri, diplomci naših univerziteta  koji u ovom centru rade na razvoju najpoznatijih svetskih softvera, osvajači su brojnih medalja za Srbiju na Matematičkim Olimpijadama i drugim najprestižnijim svetskim takmičenjima. Osim razvojem softvera, ovi ljudi se od osnivanja Razvojnog centra aktivno bave promocijom nauke i obrazovanja mladih i talentovanih učenika koji predstavljaju budućnost Srbije u oblasti informacionih tehnologija.

Leave a Reply