Marketing & PR

10 godina Coca-Cola HBC u Srbiji

Kompanija Coca-Cola Hellenic Bottling Company Srbija je pod sloganom „10 za odličan uspeh!“ u svečanoj atmosferi foajea Jugoslovenskog dramskog pozorišta proslavila desetogodišnjicu poslovanja u Srbiji. Proslavi je prisustvovao veliki broj predstavnika Vlade Republike Srbije, diplomatskog kora, poslovnih partnera, predstavniika javnog i kulturnog života, te prijatelja kompanije, predstavnika medija i zaposlenih.

Gospodin Srefanos Vafidis, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC u Srbiji, pozdravio je prisutne goste sumirajući postignute rezultate, a kroz deceniju uspeha i ostvarenog sna vodili su ih glumci Ana Sofrenović i Dragan Mićanović.

„Poredeći sa samim počecima kada je kompanija imala samo 2 proizvodne linije i godišnju proizvodnju od 85 miliona litara, danas Coca-Cola HBC ima 5 distributivnih centara širom zemlje, 14 proizvodnih linija i osvežava svoje potrošače sa 380 miliona litara godišnje kroz 150 različitih proizvoda i pakovanja. Zahvaljujući zajedničkom naporu, timskom duhu i svakodnevnoj požrtvovanosti zaposlenih, kompanija Coca-Cola HBC je danas vodeći proizvođač bezalkoholnih pića“ rekao je generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC, Stefanos Vafidis.

„Kako bismo izašli u susret rastućim potrebama svojih potrošača, nastavićemo da razvijamo svoje zaposlene, ostvarujemo najviše strandarde kvaliteta, da brinemo o lokalnoj zajednici i čuvamo životnu sredinu u kojoj poslujemo, ali i istražujemo nove mogućnosti kroz inovacije i stalnu težnju ka poboljšanju. Prvu deceniju proveli smo u apsolutnoj posvećenosti potrošaču i partnerima sa kojima smo zajedno razvijali tržište, trudeći se da u svemu što radimo budemo još bolji, brži i efikasniji! Naš uspeh je i uspeh naših partnera bez kojih nijedno postignuće ne bi bilo moguće“ dodao je Vafidis.

U veliku porodicu kompanije Coca-Cola HBC samo u poslednje dve godine uključene su i Vlasinka, punionica „Rosa“ vode, lidera na tržištu prirodnih izvorskih voda, kao i Fresh&Co., jedan od vodećih proizvođača sokova čiji se pogoni nalaze u Subotici. Ove investicije su u skladu sa Coca-Cola HBC strategijom da svojim potrošačima proširuje izbor bezalkoholnih pića, a takođe su i potvrda značajne i dugoročne posvećenosti kompanije poslovanju u Srbiji.

Coca–Cola HBC Srbija je vodeći proizvođač bezalkoholnih napitaka u Srbiji. Na ovim prostorima posluje od 1997. godine kada je kupovina preduzeća IBP Beograd predstavljala najveću inostranu investiciju u tadašnjoj Jugoslaviji. Sa više od 1.500 zaposlenih i više od 5.000 poslovnih partnera, Coca-Cola HBC Srbija jedan je od najuspešnijih poslovnih sistema u Srbiji. Da bi zadovoljila sve veće potrebe potrošača, Coca-Cola HBC Srbija je učetvorostručila proizvodnju i uvela 130 novih proizvoda i pakovanja, unapredila svoje proizvodne kapacitete i uložila mnogo vremena, znanja i finansijskih sredstava u visok kvalitet svojih proizvoda, okruženje, brigu o kupcima, zaposlene i razvoj lokalne zajednice.

Leave a Reply