Marketing & PR

100 godina od rođenja Bila Bernbaka

U subotu, 13. avgusta obeležava se stogodišnjica rođenja Bila Bernbaka,osnivača najveće svetske marketinške mreže DDB, čoveka koji je započeo kreativnu revoluciju u reklamnoj industriji. Retko kad je jedna osoba toliko uticala na industriju koliko je Bernbak uticao na savremeno oglašavanje i komunikaciju. On je nazvan ocem modernog advertajzinga, jednim od najuticajnijih kreativaca u reklamiranju ikada i to bez preterivanja.

Bernbakova vizija kreativnosti izgrađena je na ideji da je važna suština. Reč je o pronalaženju relevantnih istina o brendu, proizvodu ili usluzi i prosleđivanju istih na novi i neviđen način, tako da se ljudi zainteresuju za njih. Bernbak nas je naučio da reklamiranje nije ništa drugo do umetnosti ubeđivanja. Stručnjaci iz oblasti marketinga svojim delanjem utiču na oblikovanje svesti društva. Jedna od njegovih ideja vodilja bila je, ne samo kako biti veliki u kreativnom oglašavanju, već kako biti upamćen kao čovek koji je pokušao da promeni stvari koje će svet činiti boljim.

Svet prepoznaje i slavi Bernbaka širom planete, a ove nedelje i sajt www.ddb.com odaje počast osnivaču DDB-a. Rad i nasleđe ovog maga advertajzinga javnost bi svakako trebalo bolje da poznaje. Njegove reči i danas imaju težinu, njegovi argumenti su ubedljivi kao i uvek, a njegova strast i dalje ima moć da pokrene promene.

Kao deo komemoracije Bilu Bernbaku, svi će biti u mogućnosti da na svojim Tviter profilima podele mišljenja o utemeljivaču DDB-a. Svi koji to žele, potrebno je da između 8. i 12. avgusta navedu popularni hashtag #Bernbach100 i zatim da napišu svoju poruku. Svi tvitovi biće objavljeni na početnoj stranici sajta www.ddb.com.

U Srbiji, marketinška agencija Communis deo je DDB grupacije.

Leave a Reply