Marketing & PR

Drugi dan konferencije “Prilika 2010”

Drugi dan Druge međunarodne konferencija o odnosima s javnošću “Prilika 2010” obeležilo je predavanje gosta iz Slovenije Braneta Grubana koji je predstavio “Moderne trendove u internim komunikacijama“. On je tom prilikom naglasio da su se vremena promenila i da danas zaposleni imaju potrebu da upotpunosti budu upućeni u odnose unutar kompanije i da imaju potrebu da “razumeju” što ranije nije bio slučaj, kada su samo imali “pravo da znaju”.

– U komunikacijama ne postoje oni koji su u pravu, i oni koji greše, već oni samo posmatraju stvari iz druge perspektive, zaključio je Gruban. Menadžerka komunikacija “Lafarge BFC” Snežana Petrović predstavila je sistem prikupljanja sugestija radnika “Fabrika ideja”. Taj projekat je uključio 4500 zaposlenih i rezultirao sa 1729 ideja. Prema njenim rečima, interne komunikacije ne mogu se kopirati od nekog drugog, već se moraju prilagođavati specifičnim situacijama.

Direktorka komunikacija u “Vip mobile Srbija” Dragana Roter predstavila je interne komunikacije te kompanije kroz intranet portal.
-Uz vesti koje se plasiraju o kompaniji, na portalu se nalaze servisne informacije i zanimljivosti, a čak 96 odsto zaposlenih misli da je ovo dobar vid komunikacije, napomenula je Roterova.

Leave a Reply