Internet · Internet marketing · Marketing & PR

Etarget prati rast Internet oglašavanja na Balkanu

Baneri

Nakon ulaska na rumunsko tržište u proleće, slovački Etarget sada takođe širi svoje poslovanje na Bugarsku, Hrvatsku i Srbiju, temeljeći svoje odluke na rezultatima istraživanja Slovačka kompanija Etarget od skromnih je početaka postupno našla svoj put do samoga vrha na tamošnjem tržištu internet oglašavanja te sada, nakon nedavnog ulaska na rumunsko tržište, razmatra širenje svoga poslovanja u ostale zemlje Balkana, pa i u Srbiju.

Ta kompanija, koja predstavlja konkurenciju Googleu u ovoj regiji, postepeno je pronašla svoj put do samog vrha na tržištu internet oglašavanja na portalima i pretraživačima u Slovačkoj. A osnovala ju je u 2002. sedmorica zaljubljenika u Internet, piše slovački dnevni list Hospodarske Noviny.

U prošloj godini Etarget dobio je finansijsku potporu stranog ulagača General Capital Private Equity Funda, koji je ubrizgao 52 miliona slovačkih kruna (1,55 miliona eura) u poslovanje te kompanije. Nakon ulaska na rumunsko tržište s proleća ove godine, Etarget sada takođe širi svoje poslovanje u Bugarsku, Hrvatsku i Srbiju, temeljeći svoje odluke na rezultatima istraživanja.

Svesni smo da postoji konkurencija na tim tržištima. Mi još ne ostvarujemo dobit u Rumuniji, no rast obima oglašavanja u zemljama Balkana i rastući broj korisnika pružaju garancije da ćemo biti uspešni ako našim klijentima ponudimo kvalitetnu uslugu“, kazao je komercijalni direktor te kompanije Marcel Vass. U ovom trenutku Etarget oglase svojih klijenata stavlja na više od 900 Web stranica. Zapošljava oko 30 radnika, a u ovoj godini očekuje prihode od 200 miliona kruna, što predstavlja 100-postotno povećanje u odnosu na godinu ranije. 

One thought on “Etarget prati rast Internet oglašavanja na Balkanu

 1. Vladimir Nikolic

  Fantastično.
  Limundo upravo pokrece saradnju sa etargetom
  i oečkujemo veliku korist pogotovo za naše članove.
  Početak je planiran za 01.11.

  Što mi se kod etargeta sviđa je posvećenost prema klijentu.
  Da li on bio partner ili klijent.

Leave a Reply