Marketing & PR

“Novi” Grayling, u svetu druga po veličini nezavisna kuća za odnose sa javnošću, počinje sa radom u Srbiji

Grayling, globalna konsultantska kuća za odnose sa javnošću, odnose u sektoru javnih institucija, odnose sa investitorima i organizaciju događaja, otpočela je danas sa radom kao druga po veličini u svetu nezavisna kuća za odnose sa javnošću. Grayling upošljava 900 zaposlenih u 70 kancelarija u 40 zemalja širom Evrope, SAD-a, Bliskog istoka, Azije i Pacifika i u vlasništvu je Hubtsworth plc.

Grayling nastaje spajanjem triju velikih i uspešnih kompanija – Grayling, Trimedia i u jugoistočnoj Evropi, Mmd – u jednu globalnu konsultansku kuću koja sada konkuriše na svetskoj sceni nudeći integrisane komunikacije dok zadržava svoje bogato iskustvo i baštinu klijenata na svakom pojedinačnom tržištu u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Kompanija Grayling je pred sebe postavila ambiciozne ciljeve u nameri da u toku sledećih pet godina preuzme vodeću poziciju globalne konsultantske kuće za odnose se javnošću, odnose u sektoru javnih institucija, odnose sa investitorima i organizaciju događaja.

Ocenjujući početak rada kompanije Grayling, regionalni direktor kompanije za jugoistočnu Evropu, Džejms Gan rekao je: „Grayling danas treba da omogući drugačiji način razmišljenja u drugačijem svetu koji nas okružuje. U današnjem svetu koji se svakim danom sve više razvija i konstantno napreduje, klijenti se u mnogome oslanjanju na novu vrstu pristupa kompanija koje se bave komunikacijama i koje bi trebalo da im pomognu u prevazilaženju izazova i omoguće im da iskoriste svoju priliku na tržištu. Mi možemo da vam ponudimo taj novi, svež pristup, jer i mi sami dolazimo iz različitih sredina koje, svaka pojedinačno, predstavljaju mnoštvo različitosti, ali spojene – one omogućuju bogatsvo ideja, kreativnost i kolektivno iskustvo.

Uporedo sa početkom rada, kompanija Grayling je predstavila i svoj novi vizuelni identitet koji će novoj kompaniji omogućiti da se pozicionira.

Kompaniju na globalnom nivou predvodi Majkl Marfi, dok je izvršni odbor kompanije sačinjen od: Alfreda Otišera, direktora za Zapadnu Evropu, Krisa Dobsona, direktora za centralnu, istočnu i jugoistočnu Evropu i Evroaziju, Džejmsa Ačesona-Greja, generalnog direktora, Lorete Tobin direktorke za Veliku Britaniju i Vivien Hepvort, direktorke za odnose u sektoru sa javnim institucijama na nivou cele grupe.

Leave a Reply