Marketing & PR

Grayling zadužen za komunikacijsku kampanju Evropske komisije protiv pušenja

Grayling je deo konzorcijuma pod vođstvom Saatchi & Saatchi koji je osvojio ugovor s Upravom za zdravstvo Europske komisije (European Commission Directorate General for Health & Consumers (DG SANCO)) za organizaciju komunikacijske kampanje širom Europe posvećenu mladima između 25 i 34 godine starosti, čiji je zadatak podsticanje prestanka pušenja.

„S obzirom na rasprostranjenost naše mreže širom Europe, Grayling ima odlične predispozicije za sprovođenje ove kampanje u 27 zemalja članica EU” tvrdi predsednik upravnog odbora kompanije Grayling, Michael Murphy. „Veoma cenimo poverenje koje se ovom kampanjom ukazuje našem konzorcijumu, i radujemo se saradnji sa svima koji će biti uključeni.”

Pre manje od godinu dana, Grayling je u sklopu svoje kancelarije u Briselu osnovao odeljenje za „European Public Policy Communications“, a ova kampanje je prva veća saradnja s institucijama EU.

U okviru konzorcijuma, Grayling, koji predstavlja matičnu kompaniju Huntsworth, biće odgovoran za razvoj sadržaja, odnose s medijima, odnose s interesnim grupama, PR i aktivnosti u zajednici i sarađivaće na organizaciji događaja u 27 zemalja članica EU, a takođe će usko sarađivati sa 27 nacionalnih predstavnika u svojim kancelarijama u svakoj zemlji članici. Odeljenje vodi Katarina De Meulder, generalni direktor odeljenja za „European Public Policy Communications“ kompanije Grayling.
Russell Patten, predsednik upravnog odbora Grayling Belgija kaže: „Ovo je velika pobeda za naš posvećeni tim za tendere pri Evropskoj Uniji u Briselu, predvođenim Katarinom De Meulder, koji smo osnovali kako bi bili u mogućnosti da koordiniramo i vodimo EU komunkacijske projekte i oduševljeni smo što ćemo sarađivati s Evropskom Komisijom. ”

Katarina De Meulder je izjavila: „Oduševljena sam što sam u prilici da ponovo sarađujem s Evropskom komisijom na ovoj uzbudljivoj i važnoj kampanji i sa kolegama u okviru naše mreže u 27 zemalja članica EU i sa partnerima našeg konzorcijuma.”

Leave a Reply