Marketing & PR

Hochegger|Com i u Srbiji

U petak su u Beogradu predstavnici austrijske agencije za odnose s javnošću Hochegger|Com i Burson-Marstellera, jedne od vodećih svetskih mreža PR agencija, potpisali ekskluzivni ugovor za 10 zemalja središnje i istočne Europe, što uključuje Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Mađarsku, Makedoniju, Crnu Goru, Rumunjsku, Srbiju i Sloveniju.

Hochegger|Com gradi svoju CEE mrežu osnivajući podružnice te sarađujući sa lokalnim partnerima tokom poslednjih nekoliko godina. Nakon Budimpešte, Sofije, Zagreba, i Beogradska kancelarija uspešno je pokrenuta ove godine. Hochegger|Srbija na samom početku uspešno starta sa značajnim klijentima poput VIP mobile-a, Lufthanse, Merkur osiguranja, Dr. Oetkera, Bayer Scheringa i drugih.

“Hochegger|Com je logični odabir partnera Burson-Marstellera na strateškim tržištima središnje i istočne Europe”, kaže Roman Geiser, direktor za affiliate-odnose & akvizicije na području EMEA za Burson-Marsteller. “Izvanredni rezultati Hochegger|Com u prošlosti bili su dovoljno uvjerljiv razlog. Drago nam je da možemo svojim klijentima u regiji koja se brzo razvija ponuditi kvalitetne usluge.”

“Suradnja sa Burson-Marstellerom ubrzati će našu ekspanziju na području središnje i istočne Europe”, izjavio je u Beogradu Peter Hochegger, generalni direktor Hochegger grupe. ”Naši klijenti u Austriji jednako kao i druge međunarodne tvrtke mogu se okoristiti širokom lepezom naših komunikacijskih usluga. To posebno vrijedi za zemlje u kojima je Austrija jedan od vodećih investitora. Naš cilj nije samo da postanemo jedna od vodećih mreža u središnjoj i istočnoj Europi, već da budemo lider i na području kvalitete usluga na svakom pojedinom tržištu. Trećinu naših prihoda želimo ostvariti pružanjem usluga izvan Austrije.”

Od početka 2007. godine lokalne agencije u središnjoj i istočnoj Europi dio su odvojenog CEE holdinga. Severin Heinisch, direktor Hochegger|CEE-a, odgovoran je za ekspanziju u Hrvatskoji i Srbiji. Da se osigura visok standard Hochegger|CEE provodi ne samo interni edukacijski program, već upravlja i nekoliko mješovitih timova austrijskih i lokalnih stručnjaka.

“Naš rast u središnjoj i istočnoj Europi i naše veće partnerstvo s Burson-Marstellerom reflektira internacionalizaciju ekonomije. Nakon bankarskog i industrijskog segmenta, mali i srednje veliki pružatelji usluga slijede svoje klijente i izvan granica. Ponosni smo što kao austrijska tvrtka možemo biti takvi predvodnici u PR industriji.”

Leave a Reply