Marketing & PR

Ketchum proglašen za najbolju globalnu PR kompaniju 2010. godine

omunikacija proglašena je za najbolju PR agenciju u 2010. godini na PR News godišnjoj dodeli Platinastih PR nagrada, koja je održana u Njujorku. Agencija je ujedno uvrštena i na listu 17 agencija i korporacija sa najboljim radnim mestima (PR News “Top Places to Work in PR”).

Deo ove globalne konsultantske kompanije u Srbiji je domaća agencija za odnose s javnošću i medija konsalting, Pleon Olaf McAteer.

Ponosni smo na činjenicu da smo deo najbolje svetske PR agencije za 2010. godinu. Ovo priznanje rezultat je predanog rada svih članova naše mreže. U Srbiji, PR struka je još uvek u povoju i izuzetno je važno za naše klijente što u svakodnevnom poslu imamo mogućnost da crpimo znanje i iskustvo mreže koja posluje u 66 zemalja. Saradnja sa Ketchum-om svakako pomaže u savladavanju problema sa kojima se većina kompanija susreće poslujući u zemlji koja je u tranziciji i trpi posledice ekonomske krize” – istakla je Ljiljana Boljanović, generalna direktorka Ketchum Pleonove agencije u Srbiji, Pleon Olaf&McAteer.

Podsećamo, agenciju Olaf&McAteer osnovao je 2002. godine Srđan Đurić, kao jednu od prvih domaćih agencija za odnose s javnošću u Srbiji. Nakon 6 godina uspešnog rada, agencija je dobila priznanje i poziv da se priključi najvećoj evropskoj konsultantskoj mreži Pleon, u čijem sastavu i pod imenom Pleon Olaf&McAteer posluje od 2008. godine. U poslednje tri godine, agencija se nalazi među tri vodeće agencije u Srbiji po ostvarenim prihodina.

Od osnivanja do danas agencija je sarađivala sa preko 100 klijenta, među kojima su: Microsoft, Japan Tobacco International, Gasprom, Telekom Srbija, Agencija za privatizaciju, Apatinska pivara, Dunav osiguranje, JP Aerodrom „Nikola Tesla”, Centroproizvod, Viktoria group, Hellenic Petroleum, INA i mnogi drugi.

O kompaniji Ketchum

Inovator u komunikacijama, Ketchum spada u najveće globalne konsultantske kompanije u sektoru komunikacija i lider je u ovoj industriji u Velikoj Britaniji i ostatku Evrope pod imenom Ketchum Pleon. Sa pet globalnih sektora – Brend marketing, poslovni sektor, zdravstvo, hrana i ishrana i tehnologija – i posebnim mogućnostima koje uključuju Access Communications (odnosi sa javnošću u sektoru visoke i potrošačke tehnologije), Concentric Communications (iskustveni marketing, događaji i sastanci), Ketchum Global Research Network i Ketchum Sports & Entertainment, Ketchum koristi svoju veštinu marketinške i poslovne komunikacije da izgradi brendove i ugled svojih klijenata. Za više informacija o kompaniji Ketchum, delu Omnicom Group Inc. (NYSE:OMC), posetite www.ketchum.com.

Leave a Reply