Marketing & PR

Konferencija “Marketing fokus 2010”

Podaci o tome da je na tržištu marketinških usluga u Srbiji od 2000. godine, broj preduzeća porastao oko 20 puta, broj zaposlenih oko sedam, a prihod više od 100 puta, govore da ovo tržište kod nas ima brži i burniji razvoj od ostalih, istakao Ivan Jakšić, direktor u PK.

Pozdravljajući učesnike dvodnevne konferencije “Marketing fokus 2010”, edukativnog projekta međunarodne studentske organizacije AIESEC, direktor Centra za marketing, informisanje i promocije PKS Ivan Jakšić je naglasio da Komora sa velikim zadovoljstvom, bezrezervno podržava organizaciju ovakvih konferencija, jer pružaju mogućnost studentima da shvate suštinu marketinga i PR-a i da kroz niz predavanja i radionica unaprede svoje znanje i veštine na putu izgradnje uspešne karijere.
“Kao predstavnik asocijacije svih privrednika, znam da sve velike kompanije u svojim marketing timovima žele mlade i hrabre ljude i da pri selekciji kandidata za posao obraćaju posebnu pažnju upravo na veštine i znanja koja ćete vi steći na ovim radionicama i predavanjima”, dodao je Jakšić, ukazujući da u Komori od 2004. godine fukcioniše Grupacija marketinških agencija, koja je sada promenila naziv u Grupacija agencija za tržišne komunikacije. Učesnicima će svoje iskustvo u oblasti marketinga preneti i predsednik te grupacije Marin Šimurina.

AIESEC (Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales) je međunarodna platforma namenjena mladima koji žele da otkriju i razviju svoj talenat i sposobnosti. Od 1948. AIESEC stvara mlade lidere u više od 107 zemalja sveta, radeći u partnerstvu sa kompanijama i univerzitetima. “Marketing fokus” održava se već terću godinu za redom, a učesnici će osim novih saznanja o mogućnostima zaposlenja, imati priliku da steknu i važne kontakte, kao i diskutuju s menadžerima najuspešnijih kompanija u obalsti marketinga. Neke od tema posvećene su evoluciji marketinga, kriznom PR-u, segmentiranju i targetiranju tržišta, implementaciji novih proizvoda, programima lojalnosti.

Predsednik organizacionog tima ove konferencije Jovana Kostovska zahvalila je na podršci Privrednoj komori Srbije i kompanijama GfK grupa, Grey Worldwide, Ginger, Jaffa, Grand kafa, MNG centar i ostalim, kao i članovima organizacionog tima konferencije.
Učesnike je pozdravio i predstavnik Ministarstva trgovine i usluga Željko Stojanović.

Leave a Reply