Marketing & PR

McCann Erickson Beograd dobitnik četiri nagrade Snaga kreativnosti

Agencija McCann Erickson dobitnik je četiri nagrade „Snaga kreativnosti“ za 2010. godinu. Spot Raiffeisen banke „Stambeni krediti“ dobio je nagrade stručnog žirija i publike u kategoriji za najbolji pojedinačni spot, dok je slogan „Da je malo mlađi, bio bi mleko“ Mlekare Šabac, po mišljenju publike pobednik u kategoriji najboljih slogana. Publika je kao najbolju, ocenila oglasnu kampanju za promociju nove boce Lav piva.

Marketinška agencija McCann Erickson, koja posluje u okviru McCann Grupe, osnovana je 1997. godine od strane Srđana Šapera, i zajedno sa ostalim agencijama iz pet zemalja jugoistočne Evrope predstavlja, najveći i najnagrađivaniji komunikacioni sistem na Balkanu. Zahvaljujući kvalitetnoj, partnerskoj i dugogodišnjoj saradnji sa vodećim međunarodnim i domaćim klijentima i stručnom, kreativnom i posvećenom timu mladih ljudi, ostvareni su značajni uspesi na domaćim, regionalnim i svetskim festivalima.
Pored toga što se i domaćoj publici i žiriju najviše dopao zbog svog kreativnog dostignuća, dva puta nagrađeni spot Raiffeisen banke “Stambeni krediti”, prepoznat je i na evropskoj marketinškoj sceni gde je nagrađen EFMA Grand Prix nagradom u 2010. godini.

Mlad tim agencije McCann Erickson imao je veoma izazovan zadatak pri kreiranju kampanje za Lav pivo kompanije Carlsberg Srbija, “Sve što ste želeli od piva”. Na dinamičan, jedinstven i vrlo konkurentan način na domaćem tržištu predstavljena je potpuno nova, moderna boca za Lav pivo, pomerajući granice i očekivanja svih ljubitelja pivskog uživanja.

Autentičnost i kvalitet proizvoda koji dolazi iz šabačke Mlekare govore sami za sebe, a sloganom “Da je malo mlađi, bio bi mleko”, kreativni tim agencije McCann Erickson želeo je da dodatno istakne jedinstvenost proizvoda.

Profesionalna manifestacija “Snaga kreativnosti” u organizaciji časopisa “Taboo”, prvi put je održana 2008. godine, a ove godine je po četvrti put dodelila nagrade najboljima u svetu oglašavanja i tržišnog komuniciranja.

Leave a Reply