Marketing & PR

McCann Erickson Beograd u finalu prestižnog Cresta festivala u Njujorku

Rad kreativne agencije McCann Erickson Beograd, ambijentalni bilbord osmišljen za kampanju “White Horse” Fabrike akumulatora Sombor, ušao je u finale prestižnog advertajzing Cresta festivala, koji se skoro dve decenije, tradicionalno održava u Njujorku.

Od kada je Srđan Šaper, pre 13 godina, osnovao marketinšku agenciju u Beogradu, zahvaljujući napornom radu i kreativnim idejama, agencija je postigla značajne uspehe na mnogobrojnim regionalnim, ali i svetskim festivalima. Kreativna agencija danas, kao deo McCann Grupe, zajedno sa ostalim agencijama i kancelarijama u pet zemalja Jugoistočne Evrope predstavlja najveći komunikacioni sistem na Balkanu.

U finalni izbor ovogodišnjeg Cresta festivala, pored rada agencije McCann Erickson Beograd, ušlo je svega šest odsto od prijavljenih radova. Svoje radove prijavile su agencije iz više od 50 zemalja koje posluju širom sveta.

“Plasman rada u finale jednog od vodećih svetskih festivala, predstavlja veliki iskorak iz lokalnog i regionalnog okvira i ulazak u sam vrh savremenog svetskog advertajzinga i prati viziju naše agencije, kao jedne od najuspešnijih marketinških agencija u regionu. Veliki je uspeh da je kampanja „White Horse“ Fabrike akumulatora Sombor, koja je dala vrhunske poslovne rezultate, prepoznata i po svojoj kreativnosti. Upravo je to način na koji agencija posluje i to naši klijenti prepoznaju. Takav slučaj bio je i sa TV spotom za Lav pivo „A od kuma…“, koji je više puta pominjan kao najbolja domaća reklama protekle decenije, a bio je deo kampanje „Ili jesi, ili nisi“ koja je ostvarila izvanredne poslovne rezultate”, izjavila je Zdenka Milanović, direktorka agencije McCann Erickson Beograd.

Ovogodišnji žiri, koji čini 106 članova, koji su svoje ocene donosili u Berlinu, Budimpešti, Milanu, Njujorku, Karakasu, Šangaju i Stokholmu, predstavlja garanciju da se radovi ocenjuju stručno i jedino na osnovu dva kriterijuma: originalnosti kreativne ideje i njenog izvođenja.

“Ovo je potvrda uspešne saradnje dva lidera na domaćem tržištu, kreativne agencije McCann Erickson Beograd i Koncerna Farmakom M.B. – Fabrike akumulatora Sombor, kao i dokaz sposobnosti praćenja svetskih trendova, kako u oblasti proizvodnje automobilskih baterija što svakako dokazuju naši brendovi “Black horse” i “White horse”, tako i u kvalitetu pružanja usluga iz oblasti advertajzinga”, izjavila je ovom povodom Milena Jovičić u ime Koncerna Farmakom M.B. – Fabrike akumulatora Sombor.

Festival Cresta, sa sedištem u Njujorku, prvi put je održan 1993. godine. Zahvaljujući relevantnosti žirija, kvalitetu radova koji su osvajali nagrade i svom globalnom pristupom, postao je jedan od najpriznatijih advertajzing festivala u svetu. Kako se nagrade na Kanskom advertajzing festivalu često poistovećuju sa filmskim Zlatnim Lavom, tako mnogi povlače paralelu između osvajanja nagrade na Cresta festivalu i dodele filmskog Oskara.

Pobednik ovogodišnje manifestacije široj javnosti biće predstavljen 25. oktobra na godišnjoj ceremoniji dodele Cresta nagrada.

Marketinška agencija McCann Erickson Beograd posluje u Srbiji od aprila 1997. godine. Specijalizovana je da pruža sveobuhvatan obim kreativnih usluga, zapošljava preko 80 zaposlenih, a deo je najvećeg komunikacijskog sistema u Srbiji i regionu, McCann Grupe u okviru koje posluje petnaest agencija u pet zemalja jugoistočne Evrope (Srbija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Albanija). Sve agencije, članice ovog sistema, kao deo najveće svetske komunikacione grupacije McCann Worldgroup, svojim kvalitetom i načinom rada, klijentima pružaju najbolje međunarodno iskustvo i vrhunsku lokalnu ekspertizu iz oblasti komunikacija.

Leave a Reply