Marketing & PR

Noć reklamoždera

U Sava centru, po osmi put, 7. i 8. decembra, biće organizovana Noć reklamoždera. Početak događaja zakazan je za 20.30 h. Tematika festivala je srpski tenis. Čitav festival je posvećen teniserima, kao nečemu što je na najbolji način prezentovalo Srbiju ove godine u Evropi i svetu. Publici će biti prikazano ukupno oko 500 reklama iz čitavog sveta.

Prve večeri, u petak, 7.decembra, biće proglašena najbolja srpska reklama po izboru publike. Za tu nagradu konkuriše pet spotova: Frizerka (Loto), Deset godina saradnje (Telekom), Aqua gala Đoković (Voda Gala), Sve najbolje leti JAT-om (JAT), Volim te ludo – Čoko smoki (Soko štark) i Rainbow – Čuda stvaramo sami (Telenor).

Posetiocima će biti ponuđen interesantan i raznovrstan sadržaj, od italijanskih reklama šezdesetih godina, preko reklama koje su snimali poznati svetski reditelji poput Romana Polanskog i Emira Kusturice. Gledaoci će videti i mega reklamu Ridlija Skota u kojoj se pojavljuje Madona. Ovaj reklamni spot je rađen za BMW.

U subotu, drugog dana festivala, biće proglašen najbolji bilbord. U užem izboru za tu nagradu su bilbordi: Make Love, No Sleep (Guarana), Party (Tuborg), Najbolji šoping u gradu (Delta city).

Ove godine biće dodeljena i nagrada za najpopularniju neprofitnu kampanju. Za naslov najomiljenije kampanje konkurišu: Đaci vas mole, usporite pored škole – za bezbednost dece u saobraćaju (Parking servis), Pomozimo slepima (Fakultet dramskih umetnosti), Škola bez nasilja (UNICEF).

Cena ulaznica je 600 dinara.

Leave a Reply