Događaji · Marketing & PR

Održano predavanje Prof. Denisa Vilkoksa

U sredu, 18. avgusta 2010. godine u Medija centru održano je predavanje Prof Denisa Vilkoksa na temu prakse u odnosima s javnošću. Predavanje je, u saradnji sa Erste Bankom, organizovalo Društvo Srbije za odnose s javnošću, nacionalna strukovna organizacija profesionalaca iz oblasti.

Počasni član Društva Srbije za odnose s javnošću, gospodin Denis Wilkoks u Beograd je došao kao gost Belgrade Beer fest-a. O samom festivalu Prof Wilkoks je pisao i u svojoj knjizi “Odnosi s javnošću: Strategije i taktike” a festival je naveo kao primer dobrog PR i marketinga.

U okviru predavanja, Profesor Wilkoks predstavio je prisutnima istraživanje Centra za strateško komuniciranje i odnose s javnošću, Univerziteta u Severnoj Kaliforniji “Public Relations Practices”. Ova studija obuhvata više od 380 kompanija i vladinih agencija i daje nalaze o najboljim praksama u oblasti PR odgovornosti, upotrebi digitalnih i socijalnih medija, sredstvima za evaluaciju i praćenje koja se uglavnom koriste.
Kao budućnost PR-a, Denis Wilkoks izdvaja citat Geralda Swerlinga, direktora Centra za odnose s javnošću Univerziteta u Severnoj Kaliforniji:
“Ušli smo u eru u kojoj sve organizacije virtualno moraju razmišljati o sebi kao o samom stvaraocu sadržaja, i sa tim sadržajem poprimati raznolike oblike.”

Inače, Dennis Wilcox je član redakcija časopisa Journal of Public Relations Research i Public Relations Review, član Međunarodne asocijacije za odnose s javnošću (IPRA) i predstavnik Saveta SAD-a, bivši rukovodilac PRSA Akademije I AEJMC Public Relations Division-a i počasni član Društva Srbije za odnose s javnošću. Od strane magazina PR week, 2000 godine proglašen za jednog od deset najboljih profesora PR-a, a njegova knjiga, “Odnosi s javnošću: Strategije i taktike” je do sada objavljena u devet izdanja i koristi se kao udžbenik na preko 350 Univerziteta širom sveta.

One thought on “Održano predavanje Prof. Denisa Vilkoksa

Leave a Reply