Događaji · Marketing & PR

Otvoren Šesti sajam brendova

Ministar za telekomunikacije i informaciono društvo u Vladi Republike Srbije Jasna Matić izjavila je juče da u doba globalizacije na svetskom tržištu uspeh može da se postigne samo uz jak brend koji garantuje pouzdanost proizvoda i usluga.
Matić je na otvaranju 6. međunarodnog sajma brendova na Beogradskom sajmu istakla da se na toj manifestaciji predstavlja 50 brendova iz zemlje i regiona, kao i privredne komore bivših jugoslovenskih republika.

Ona je ocenila da je dobro što je ovogodišnja tema regionalni brend jer je on najbolji put ka svetskom tržištu, i dodala da nije dovoljno samo prodavati proizvode iz Srbije na drugim tržištima već treba izmeniti imidž zemlje.
Prema njenim rečima, Srbija kao zemlja mora da stvori brend i tako pomogne privrednicima na svetskom tržištu, pri čemu i oni sami moraju da kreiraju svoje brendove jer je globalno tržište nemilosrdno.
U stvaranju brendova naročito su uspešna srpska preduzeća iz oblasti telekomunikacija i informatike, navela je Matić i dodala da je cilj da naši stručnjaci budu angažovani i na brendiranju inostranih proizvoda, a ne samo domaćih.

Leave a Reply