Marketing & PR

Pleon Dialog od sada i u Srbiji

Jedna od pet vodećih agencija za odnose sa javnošću u Srbiji, Olaf&McAteer, postala je dio vodeće europske mreže PR agencija Pleon te od početka tekuće godine nosi ime Pleon Olaf&McAteer.

Agenciju Olaf&McAteer osnovali su 2002. godine novinari Srđan Đurić i Ivan Radovanović. Agencija se inovativnim i visoko profesionalnim radom na preko 80 klijenata iz privatnog i javnog sektora vrlo brzo pozicionirala kao jedna od vodećih agencija za odnose sa javnošću na sve većem PR tržištu u Srbiji.

Na listi klijenata Pleon Olaf&McAteer-a nalaze se među ostalima: Microsoft, British American Tobacco, Japan Tobacco International, Mobilna telefonija Srbije, Agencija za privatizaciju, Apatinska pivara (dio InBev grupe), Ministarstvo prosvete, Dunav dobrovoljni penzijski fond, Alas Holding, ABS Holdings, Centroproizvod, Viktoria group, Hellenic Petroleum, INA, i mnogi drugi. Dvanaestočlani agencijski tim spoj je poslovnog i novinarskog iskustva upotpunjen mladenačkim entuzijazmom. Tim vodi glavna direktorica Ljiljana Boljanović.

Marina Čulić Fischer, glavna direktorica Pleonove kancelarije u Zagrebu i koordinatorka razvoja srednje i istočne Europe za Pleon Europe, tim povodom je izjavila: „Srbija predstavlja važan iskorak u regiju za Pleon na europskoj razini, ali i za nas u Hrvatskoj. Pleon Olaf&McAteer osma je brandirana agencija koju smo osnovali u regiji u samo dvije godine i samo potvrđuje važnost regionalnog razvoja u ukupnom Pleonovu poslovanju. Za Hrvatsku je ona od izuzetnog značaja zbog brze ekspanzije hrvatskih kompanija u Srbiji, kao i zbog sve većeg interesa stranih kompanija, koje često imaju svoje regionalne urede u Zagrebu, za poslovanjem u toj zemlji. Usto, sve veći broj stranih kompanija izravno ulazi u Srbiju s ambicijom da se iz Beograda proširi na regiju, što nam je poslovno jednako interesantno. U tom kontekstu spomenimo samo nedavnu akviziciju Naftne industrije Srbije (NIS) od strane ruskog energetskog diva Gazproma. Vjerujemo da će se novim mandatom Borisa Tadića na mjestu srpskog predsjednika taj trend u predstojećem razdoblju i intenzivirati“.

Pleon je vodeća komunikacijska konsultantska mreža u Evropi, koja stvara i primenjuje strategije za organizacije u privatnom i javnom sektoru širom sveta. Agencija ima 33 brandirane kancelarije i više od 1.000 zaposlenih u 16 evropskih zemalja, te partnerske agencije u još 10 zemalja u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi. Pleon je prema Holmesovom izveštaju bila najbolja mreža agencija za odnose sa javnošću u Europi u 2007. godini.

Leave a Reply