Marketing & PR

Počinje projekat izgradnje imidža Srbije

Pomoćnik ministra trgovine i usluga u Vladi Republike Srbije Mihailo Vesović izjavio je danas da to ministarstvo ove godine započinje dugoročni projekat izgradnje i pozicioniranja imidža Srbije, za koji će biti korišćena sredstva iz Nacionalnog investicionog plana.
Vesović je na konferenciji za novinare povodom 4. sajma brendova, koji će biti održan od 7. do 9. februara na Beogradskom sajmu, rekao da će prva faza projekta trajati tri godine, ali da on treba da bude trajan s ciljem da se stalno poboljšava način na koji međunarodna javnost doživljava Srbiju.

On je istakao da je značaj predstojećeg sajma u podizanju svesti građana o tome koliko je važan nacionalni brend, kao i da u njegovoj izgradnji treba krenuti od pozitivnog istorijskog nasleđa, pri čemu će, s obzirom na to da je to veliki posao, država u tom poslu sarađivati sa svim institucijama.

Predsednik Programskog saveta ovog sajma Branko Maričić najavio je da će se sajam odvijati u dva dela, i precizirao da će se na pozornici i štandovima u hali tri predstavljati firme sa svojim brendovima, dok će se u hali četiri odvijati stručna predavanja, na kojima će učestvovati šest vrhunskih svetskih stručnjaka.

Novinar Tanja Peternek-Aleksić je najavila da će kao i ranijih godina, svakog dana u 13 i 16 časova predstavljati ljude koji su brendovi Srbije.

Ona je rekla da će u terminu od 16 časova razgovarati sa članovima grupe “Van Gog”, Đorđem Marjanovićem i Goranom Paskaljevićem, a u 13 časova biće predstavljeni književnici Ljubivoje Ršumović i Ljiljana Habjanović, sportisti, grupa “Legende” i žene novinari.

Na ovogodišnjem sajmu prvi put će učestvovati i “Podravka” iz Hrvatske sa svojim brendom dečije hrane “Čokolino”, koja će na štandu organizovati razne igre za decu.

Predviđeno je da sajam otvori ministar trgovine i usluga Predrag Bubalo, a prisutnima će se obratiti i predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin, predsednik Saveta stranih investitora Stein Erik Velan i kao organizator, generalni direktor “Mas medija”, Milivoje Radovanović.

Leave a Reply