Marketing & PR

Polaznici Londonske škole za odnose sa javnošću u poseti medijima

U okviru programa Londoske škole za odnose sa javnošću, pored predavanja, svaki put se organizuje i poseta medijima. Ove godine XIV generacija polaznika Londonske škole za odnose sa javnošću je posetila dnevne novine Blic, nedeljnik Ekonomist i RTV B92.

Iz razgovora sa urednicima pojedninih rubrika saznali smo kako funkcionišu novinske redakcije, dnevne i nedeljne, kada je najbolje slati saopštenja i kako bi ona trebalo da izgledaju ako želimo da budu objavljena, kako izgleda poželjan PR stručnjak u očima novinara, kako pomiriti novinarsku objektivnost sa željama klijenata… Prisutni polaznici su videli kako izgleda televizijski i radijski studio, kakav je osećaj naći se ispred kamere i upaljenih reflektora, ali i dobili savete koji će im sigurno biti od koristi prilikom budućih gostovanja na radiju ili televiziji.

Zbog svakodnevne komunikacije sa medijima ova poseta je od velikog značaja za sve one koji žele da budu dobri menadžeri za odnose sa javnošću. Pored praktičnih saveta i uvida kako mediji funkcionišu, stiče se slika o odnosu koji bi trebalo imati sa predstavnicima sedme slie, kako bi se pomirile pozicije novinara i PR stručnjaka, svako dobro radio svoj deo posla, komununikacija bila olakšana a saradnja što uspešnija.

Leave a Reply