Marketing & PR

Potpisan sporazum o saradnji šest PR udruženja u regiji

U Podčetrteku (Slovenija) održana je, od 20.-22. oktobra, 14. Slovenačka konferencija o odnosima s javnošću (SKOJ). Ova stručna konferencija okupila je predavače i stručnjake iz cijelog regiona Zapadnog Balkana i Evrope i 150 učesnika iz Slovenije. Tema konferencije je bila “Značaj efiksanosti,etičnosti i finansijske odgovornosti u odnosima s javnošču”.
Prvog dana konferencije održana je panel diskusija o stanju PR struke na teritoriji bivše Jugoslavije na kom su učestvovali predstavnici nacionalnih i strukovnih udruženja iz Slovenije (PRSS) – Elvira Medved, Hrvatske (HUOJ) – Drenislav Žekić, Republike Srpske (PRO RS) – Dragan Močević, Crne Gore – Amer Ramusović, Makedonije-Žaneta Trajkoska i Srbije (DSOJ) – Miloš Đajić.

Na samom početku panela potpisan je protokol o međusobnoj pomoći i saradnji šest strukovnih udruženja.
“Ovaj protokol o saradnji sa ostalim PR udruženjiima u regiji će omogućiti članovima Udruženja za odnose s javnošću Republike Srpske – PRO RS da lakše dolaze do stručne literature, imaju povoljnije uslove učešća na svim seminarima i konferencijama koji se održavaju u regionu i što je najvažnije da sa kolegama razmjenjuju znanja i iskustva.Udruženja za odnose s javnošću u regiji imaju sada zadatak da zajednički razvijaju i unapređuju etičke standarde, sprovode zajednička istraživanja i pripremaju nove projekate” izjavio je predsjednik Upravnog odbora PRO RS, Dragan Močević.

Leave a Reply