Marketing & PR

PR agencija Ketchum i na arapskom tržištu

Ketchum, jedna od vodecih svetskih agencija iz oblasti odnosa sa javnoscu i TBWA\RAAD\PR, mreya iz oblasti komunikacija sa Srednjeg istoka, formirale su ugovor o zajednickoj kompaniji, Ketchum Raad Middle East.

Nova kompanija poslovace u 14 gradova u 12 zemalja, a imace kancelarije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (u Dubaiju i Abu Daniju), Kataru, Egiptu i Saudijskoj Arabiji (u gradovima Džedah i Rijad). Isto tako, kompanija ce imati predstavnistva i u Bahrainu, Kuvajtu, Omanu, Jordanu, Libanu, Alyiru, Morokou i Tunisu.

Podsecamo, juna prosle godine zabeleyeno je najvece spajanje u industriji odnosa s javnoscu udruzivanjem Ketchuma i Pleona, najvece evropske konsultantske mreye za stratesko komuniciranje. Ekskluzivni partner Ketchuma na srpskom trzistu je agencija Pleon Olaf&McAteer.

„Udruzivanje kompanija iz oblasti odnosa s javnoscu, lidera na lokalnim trzsštima, doprinosi unapredjenju struke i poslovanja kroz medjusobnu razmenu znanja i iskustva i pre svega prevazilazenju velikih kulturoloskih razlika. Sigurna sam da ce sirenje Ketchuma na Bliski istok omoguciti pruzanje najboljih usluga na lokalnom nivou klijentima koji posluju globalno.“ – istakla je Ljiljana Boljanovic, generalna direktorka Pleonove agencije u Srbiji, Pleon Olaf&McAteer.

Snazna sposobnost upravljanja na svetskom nivou, kultura saradnje i kreativna reputacija Ketchuma, spojena sa profesionalnim pristupom i poznavanjem arapskog trzista TBWA\RAAD\PRa, kao i sa Pleonovim preduzetnickim stilom i ekspertizom u strateskim poslovnim komunikacijama, pruzace klijentima udruzeno znanje, iskustvo i kreativno stratesko razmisljanje.

Agencija Olaf&McAteer osnovana je 2002. godine, kao jedna od prvih domaih agencija za odnose s javnoscu u Srbiji. Nakon 6 godina uspesnog rada, agencija je dobila priznanje i poziv da se priključi najvecoj evropskoj konsultantskoj mreži Pleon, u cijem sastavu i pod imenom Pleon Olaf&McAteer posluje od 2008. godine. Od osnivanja do danas agencija je saradjivala sa preko 90 klijenta, medju kojima su: Microsoft, Japan Tobacco International, Telekom Srbija, Agencija za privatizaciju, Apatinska pivara, Ministarstvo prosvete, Dunav osiguranje, Alas Holding, ABS Holdings, JP Aerodrom „Nikola Tesla“, Centroproizvod, Viktoria group, Hellenic Petroleum, INA i mnogi drugi.

Leave a Reply