Internet · Marketing & PR

Predavanje za PR osoblje o online plasiranju sadržaja

Institut za održive zajednice (ISC) organizovao je u hotelu Moskva susret PR osoblja iz organizacija građanskog društva (OGD) sa Veljkom Popovićem, novinarom i stručnjakom za online nastup. Cilj predavanja i debate bio je da oni koji su u OGD zaduženi za odnose sa javnošću nauče kako da na pravi način plasiraju svoj sadržaj na društvenim medijima i da stignu do što veće publike.

Veljko Popović je objasnio da je važno da sadržaji budu informativni i kratki, ali i da imaju neku zanimljivost koja će privući publiku.

“Korisnici interneta imaju na raspolaganju ogroman sadržaj pa je važno da on bude plasiran tako da se informacija što jednostavnije saopšti” – objašnjava Popović.
S obzirom na dugogodišnje iskustvo na web portalima, gost predavač je objasnio okupljenima kako oni funkcionišu, a sve to kako bi znali da što uspešnije plasiraju sadržaje medijima.

“Najveću posetu portalima donosi sadržaj koji je podeljen na društvenim mrežama. One imaju ogroman uticaj, jer većina internet korisnika počinje dan tako što se uloguje na svoj Facebook nalog. Odatle ih sadržaj koji ih tu privuče vodi dalje na portale” – kaže Veljko Popović.

On je pregledao web sajtove nekih organizacija koje sarađuju sa Institutom za održive zajednice i ukazao na koji način može da se poboljša njihov izgled i poveća posećenost. Ovo je treći u seriji susreta koje ISC organizuje sa PR osobljem, u cilju što bolje promocije projekata organizacija civilnog društva.

Leave a Reply