Marketing & PR

Priznanje za najbolju TV reklamu u 2012. ponovo pripalo agenciji Draftfcb Afirma

Spot „Šoljice“, koji je za brend „Grand kafa“ kreirala beogradska marketinška agencija Draftfcb Afirma, osvojio je nagradu za najbolju reklamu u 2012. godini na „Noći reklamoždera“. Ova marketinška agencija već drugu godinu za redom osvaja značajno priznanje: za najbolji reklamni spot u 2011. godini izabran je „Sastanak sa srećom“, osmišljen i izveden od strane agencije Draftfcb Afirma za Državnu lutriju Srbije i njen najjači brend – Loto.

Grand30-1 final 2apr2012 ver2

Prestižnu nagradu primili su u ime agencije: Dejan Nedić, direktor agencije, i Karim Salim, associate kreativni direktor, koji je i režirao ovaj spot. Reklama u kojoj se čuje glas našeg poznatog glumca Dragana Nikolića, prikazuje magičan svet kafe na jedan prefinjen i topao način, uz novu komunikacionu poruku „Sve nas spaja i miris i ukus“.

Čitavih petnaest godina Grand kafa predstavlja neprikosnovenog lidera na tržištu tradicionalnih kafa u Srbiji. Prepoznatljiva po svom postojanom kvalitetu i sa vrlo osobenom i toplom komunikacijom zasnovanoj na harizmi možda najpoznatijeg bračnog para u Srbiji – Milene Dravić i Dragana Nikolića – Grand kafa se na prelazu iz 2011. u 2012. godinu našla pred velikim izazovom: kako uneti dah svežine u medijski „razgovor“ sa poštovaocima ove robne marke, a ne narušiti komunikacionu auru koju ona već godinama ima. Spotom „Šoljice“ kreirana je čarolija nove komunikacije.

Agencija Draftfcb Afirma, specijalizovana za marketinške komunikacije, uspešno posluje od 1995. godine. Od 2002. je deo FCB, a od 2010. punopravni član Draftfcb mreže, jedne od tri vodeće globalne reklamne agencije. Draftfcb Afirma sa uspehom radi u regionu, na tržištu Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Albanije. Potvrda uspeha agencije su brojne nagrade Udruženja ekonomskih propagandista Srbije (UEPS), Taboo magazina i priznanja publike Noći reklamoždera.

Leave a Reply