Marketing & PR

Saradnja šest nacionalnih PR udruženja “Jugosfere”

U Slovenačkom banjskom mestu Podčetrteku održava se, od 20.-22. oktotobra, 14. Slovenačka konferencija o odnosima s javnošću (SKOJ). Ova stručna konferencija okupila je predavače i stručnjake iz celog regiona Zapadnog Balkana i Evrope. Prvog dana konferencije održan je panel o stanju struke na teritorii “Jugosfere” na kom su učestvovali predstavnici nacionalnih strukovnih udruženja iz Slovenije – Elivra Medved, Hrvatske – Drenislav Žekić, Republike Srpske – Dragan Močević, Crne Gore – Amer Ramusović, Makedonije – Žaneta Trajkoska i Srbije- Miloš Đajić.
Na samom početku panela potpisan je protokol o međusobnoj pomoći i saradnji 6 nacionalnih strukovnih udruženja. “Ovaj protokol će omogućiti članovima i članicama DSOJ da lakše dolaze do stručne literature, imaju povoljnije uslove učešća na svim seminarima i konferencijama koji se održavaju u regionu, razmenjuju primere stručne prakse i znanja , a nacionalnim strukovnim organizacijama da zajednički razvijaju i unapređuju etičke standarde, sprovode zajednička istraživanja i projekate” izjavio je predsednik Društva Srbije za odnose s javnošću Miloš Đajić.
Društvo Srbije za odnose s javnošću je nacionalna strukovna organizacija profesionalaca koji se bave odnosima s javnošću. Od osnivanja 2004. godine, DSOJ intenzivno radi na osnaživanju članova i promociji značaja struke i oblasti odnosa s javnošću u našoj zemlji. Društvo broji 246 članova i njihov broj je u stalnom porastu. Više informacija na www.pr.org.rs ili na Facebook i twitter nalozima.

Leave a Reply