schneider-electric
Marketing & PR

Schneider Electric na PR Meassurement Summitu

Kompanija Schneider Electric Srbija učestvovala je na prvom u regionu PR Meassurement Summit-u u hotelu Zira. Viši potpredsednik za odnose s javnošću kompanije Schneider Electric, Thierry Nicolet govorio je o poslednjim trendovima i izazovima u oblasti merenja vrednosti PR-a i podelio saznanja i rešenja za jedan od najtežih aspekata posla svakog PR profesionalca.

schneider-electric

U Schnedier Electricu smatraju da je disciplina u standardizovanim globalnim merama ključna. Ono što danas nedostaje PR svetu su industrijski standardi za merenje uticaja, efektivnosti i efikasnosti PR kampanje.  Ekvivalent advertajzing vrednosti nije dobar vid merenja. Takodje, praćenje medijskih objava je dobar početak,  ali ne znači ništa ukoliko se ne uporedi sa  konkurencijom. Druga ključna stvar je kako će se kompanija pokazati nasuprot konkurentu.

“Saznajte gde ste manje vidljivi u odnosu na ostatak industrije i pokušajte da promenite situaciju. Ne zaboravite da novinske recenzije nekada imaju veću vrednost od reklama kada je reč o njihovom uticaju na odlučivanje o kupovini. Objave u medijima ne povećavaju samo prodaju već i obrazuju krajnje korisnike koji ih smatraju nezavisnim izvorom. PR je jedna od aktivnosti sa ubedljivo najširim dosegom i najvećom brzinom a najmanjim ulaganjem.  Imajte ovo na umu i to je ono što vas čini uspešnim PR-om. Vodite računa o svojim slabostima, vaše snage će se pobrinuti same o sebi. ” – istakao je Thierry Nicolet.

Thierry Nicolet ima više od 20 godina iskustva u oblasti PR-a  i zadužen je za odnose s javnošću u preko 45 zemalja, od uspostavljanja i analiziranja ključnih indikatora i izvodjenja upravljanja globalnim procesima pružajući smernice, pomoć i obuku marketing menadžerima i njihovim odabranim PR agencijama. Diplomirao je poslovne administracije i medjunarodnu trgovinu na European Bussiness School u Parizu.

Leave a Reply