Marketing & PR

Stanje PR struke u Srbiji danas

Društvo Srbije za odnose s javnošću, nacionalana strukovna organizacija je tokom septembra meseca sprovela istraživanje među PR profesionalcima u Srbiji. Na 55 pitanja u okviru ovog istraživanja, anonimno je odgovorilo 142 PR praktičara. Rezultate istraživanja će prezentovati Prvoslav S. Plavšić u sredu,10. novembra 2010. godine, u 14 časova u Privrednoj komori Srbije, Terazije 23, sala 1 na VIII spratu.

Prezentaciju organizujemo s ciljem zajedničkog sagledavanja i doprinosa razvoju struke odnosa s javnošću u Srbiji. Neki od podataka pokazuju da je 25% kolega u PR struku došlo iz medija. 22% kao najveći problem navodi neshvatanje važnosti odnosa s javnošću u društvu uopšte, a 73% smatra da je potrebno uvesti neki oblik “licence” za bavljenje PR-om. 44% kompanija nema otvorene naloge na društvenim mrežama.

Kako je praksa odnosa sa javnošću nemoguća i nezamisliva bez medija, očekujemo da će ovo i za njih biti zanimljiv događaj i da će predstavnici medija dati doprinos diskusiji.

Društvo Srbije za odnose s javnošću je nacionalna strukovna organizacija profesionalaca koji se bave odnosima s javnošću. Od osnivanja 2004. godine, DSOJ intenzivno radi na osnaživanju članova i promociji značaja struke i oblasti odnosa s javnošću u našoj zemlji. Društvo broji 250 članova i članica i njihov broj je u stalnom porastu. Više informacija na www.pr.org.rs ili na Facebook i twitter nalozima.

Leave a Reply