Marketing & PR

SVA nova agencija kompanije MICROSOFT u Srbiji

Beogradska kancelarija Microsofta izabrala je SVA agenciju za svog marketinškog partnera. Saradnja će obuhvatati kreativu, medijski zakup, BTL i digitalne komunikacije.

Microsoft je u Srbiji počeo sa radom 2002. godine. Te godine su predstavnici Vlade Republike Srbije potpisali sporazum o strateškoj saradnji u oblasti IT-ja sa Bilom Gejtsom. Ovaj ugovor o strateškom partnerstvu predstavlja osnovu dugoročne saradnje, čiji je glavni cilj stimulacija naučnog i tehnološkog razvoja na svim nivoima u Srbiji. Od svog osnivanja do danas, domaća kancelarija Microsofta ostvarila je zavidne rezultate, definišući tako značajne pomake u razvoju lokalnog IT tržišta.

Tu je najpre legalizacijska kampanja tokom koje je, samo u prvom talasu, licenciran Microsoftov softver na 30.000 računara u državnoj administraciji, dok je kompanija donirala softverske pakete za 50.000 računara u akademskim ustanovama. Svesni da je smanjenje stope piraterije jedan od preduslova ulaska Srbije u Evropsku Uniju, lokalna kancelarija posvetila se kontinuiranom radu na legalizaciji softvera u Srbiji i borbi protiv piraterije.

SVA je beogradska agencija koja je ove godine ušla u 21. godinu uspešnog rada i koja iza sebe ima brojne projekte kreirane i realizovane za dugogodišnje klijente. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja, a samo tokom protekle i ove godine osvojila je PR nagradu “PRiznanje 2011”, tri UEPS nagrade, „Snagu kreativnosti“, „Zlatni pečat marketinga“ i nagradu Noći reklamoždera.

Leave a Reply