Marketing & PR

U Beogradu počela Konferencija o brendiranju B2

U Srbiji je za proteklih godinu dana ostvaren značajan pomak u oblasti brendiranja proizvoda i usluga, ali, pre svega, zahvajujući kreativnim pojedincima, jer nema koordinacije iz jednog centra, izjavio je danas (23. oktobar 2008. godine) marketinški stručnjak Dejan Šapić, na otvaranju dvodnevne Konferencije o brendingu B2 u Centru “Sava”.

Šapić je rekao da ima sve više kvalitetnih pojedinaca, institucija i firmi koji sprovode sopstvene projekte i na taj način popravljaju sliku Srbije, kako u zemlji, tako i u svetu, a paradoks je da država koja priča o stvaranju brenda Srbije, praktično, ništa ne čini.

On je istakao značaj regionalnog povezivanja firmi, s obzirom na to da je Srbija malo tržište, dodajući da će na ovoj konferenciji 20 marketinških stručnjaka iz različitih branši govoriti o svojim uspešnim nastupima na regionalnom tržištu.

Na konferenciji će sutra biti reči o novim rezultatima u okviru panela “Kakav je srpski potrošač 2”, govoriće custom research direktor “GfK Beograd” Goran Tintor, managing director “AGB Nielsen Media Research” Darko Brocić, direktor “Strategic Marketing” Srđan Bogosavljević i predsednik “Communis” Ivan Stanković.

Leave a Reply