Marketing & PR

Završen konkurs -Lepota različitosti- kompanije Unilever

U Skupštini grada Beograda danas je otvorena izložba najboljih radova sa konkursa „Lepota različitosti“. Na međunarodnom školskom umetničkom konkursu kompanije Unilever učestvovala su osnovci i srednjoškolci iz cele Srbije, a trideset najkreativnijih i najoriginalnijih radova našlo se na ovogodišnjoj izložbi. Stručni žiri izabrao je tri najupešnija rada čiji su autori Elena Karanfilović iz Beograda, Nikola Filipović iz Gaja i Tamara Milovanović iz Kraljeva. Njihovi radovi biće poslati u London, a međunarodni žiri kompanije Unilever će odlučiti koji rad će predstavljati Srbiju na internacionalnoj izložbi u Tejt Modern galeriji.

Direktor kompanije Unilever Beograd gospodin Dan Rusu ovom prilikom iskazao je zadovoljstvo što je na konkurs stiglo više od 2.250 radova dece iz cele Srbije i rekao da podrška najmlađima predstavlja jedan od važnih zadataka kompanije Unilever:

„Svesni da je jedan od najvažnijih zadataka celog društva da omogući kvalitetno obrazovanje najmlađih i podstakne ih da iskažu svoju maštovitost i talenat, mi u kompaniji Unilever smo 2001. godine pokrenuli Međunarodni školski umetnički konkurs. Podstičemo mlade ljude da posmatraju svet oko sebe, koriste umetnost da ispitaju različite teme i u isto vreme oslobode svoju kreativnost.“- istakao je Rusu i zahvalio deci što su se potrudila da najbolji mogući način pokažu šta je za njih Lepota različitosti.

Izbor radova koji se našao na izložbi napravio je žiri koji su činili Mileta Prodanović, slikar i profesor na Fakultetu likovnih umetnosti, Dragana Ilić, vajarka i docent na Fakultetu likovnih umetnosti, Dragana Palavestra, istoričarka umetnosti, Vladimir Perić, multimedijalni umetnik, i Nenad Nenadović, glumac.

„Tema je i ovoga puta zaista široko postavljena i omogućila je uzlet kreativnosti. Upravo su ti radovi sa naglašenom kreativnošću biti najpažljivije razmatrani i ta kreativnost je zajednička svim radovima koji su se na izložbi našli. Ono što je zajedničko za svih 30 ovde izloženih radova je i to da su ti radovi lišeni svakog klišea. Nama je posebno bilo drago što su o ovoj temi imala nešto da kažu i deca iz škola za decu sa invaliditetom kao i štićenici Sigurne kuće.“ – rekao je o kriterijumima, kojima se žiri pri odluci o najboljima vodio, predsednik žirija Mileta Prodanović.

U Srbiji je konkurs „Lepota različitosti” raspisan 16. novembra i trajao je do 21. decembra. Pravo učešća imali su svi osnovci i srednjoškolci. Srbiju će na međunarodnoj izložbi u Londonu predstavljati samo jedan rad i autor tog rada imaće priliku da svoj rad vidi u jednoj od najčuvenijih galerija na svetu, Tejt Modern galeriji.

Leave a Reply