IT

MasterCard najnovija rešenja u oblasti digitalnih plaćanja na konferenciji Technobank 2014

Kompanija MasterCard, platinasti sponzor 14. godišnje konferencije i izložbe bankarskih tehnologija Technobank 2014, održane 9. i 10. aprila u Beogradu, predstavila je najnovije i najinovativnije usluge u oblasti digitalnih plaćanja i prednosti koje ona donose korisnicima, trgovcima i finansijskim institucijama.

Gabriel Ghita, menadžer za poslovni razvoj kompanije MasterCard za centralnu i istočnu Evropu, održao je prezentaciju o najnovijim platnim tehnologijama koje je kompanija MasterCard razvila, fokusirajući se na MasterPass, MasterCard platformu koja bezbedno i na jednom mestu čuva korisničke podatke o plaćanju, identitetu i dostavi, čineći na taj način da iskustvo kupovine protekne glatko i sigurno za sve učesnike u procesu, bez obzira na to da li potrošači kupuju od kuće, u radnji, na internetu ili u pokretu.

Ghita je objasnio: „Sve veći broj digitalnih novčanika zbunjuje potrošače, a trgovce stavlja pred tešku odluku koje novčanike da odaberu. Rešenje za ovaj problem je interoperabilnost, gde bilo koji novčanik može da se koristi kod bilo kog trgovca. MasterPass postiže ovaj cilj time što uvodi globalni interoperabilni standard i tehnologiju i što istinski omogućava jednostavno i praktično korišćenje u sferi digitalnih novčanika. Kada god potrošači vide MasterPass logo na veb stranici onlajn prodavnice, oni će biti u prilici da obave plaćanje bez obzira na to koju karticu koriste ili koja banka izdaje karticu.“

technobank-2014-mastercard

U izložbenom delu konferencije, kompanija MasterCard je imala „MasterCard Innovation booth“ – štand na kome je prezentovala svoja digitalna platna rešenja: uslugu MasterPass™ i aplikaciju ShopThis! uz MasterPass. Posetioci su bili u prilici da na licu mesta testiraju ove usluge i da se uvere na koji način moderne tehnologije pospešuju celokupno iskustvo kupovine time što svaki uređaj sa pristupom internetu pretvaraju u uređaj za trgovinu, brišući granice između kupovine na internetu i u fizičkim radnjama.

Usluga MasterPass, koja je po prvi put predstavljena na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija u Barseloni 2013. godine i koja je već dostupna u osam evropskih zemalja, na siguran način čuva informacije o kreditnim, debitnim i pripejd MasterCard i karticama drugih kartičarskih brendova, adresare i slično, na taj način eliminišući potrebu da potrošači iznova unose svoje podatke svaki put kada žele da obave kupovinu kod trgovca koji podržava MasterPass. Ova usluga zbližava potrošače, trgovce i finansijske institucije, omogućavajući jednostavna plaćanja sa bilo koje lokacije, što predstavlja osnovu za udruživanje fizičkih i digitalnih plaćanja u jednom jedinom mobilnom uređaju. MasterPass podržava upotrebu različitih tehnologija: NFC, QR kodove, oznake i mobilne tehnologije, za kupovine u radnji, i korisnicima daje pristup uslugama koje im pružaju dodatu vrednost uključujući obaveštenja u realnom vremenu, stanja na računu i programe lojalnosti.

ShopThis! uz MasterPass predstavlja korak dalje u glatkom integrisanju komercijalnih u svakodnevne aktivnosti – to je inovativna aplikacija koja potrošačima omogućava da obavljaju kupovinu direktno iz digitalnih sadržaja, što znači da ukoliko im se nešto dopadne dok listaju stranice svog omiljenog časopisa na iPad uređajima, mogu da kliknu na taj artikal i biće preusmereni na kasu gde mogu da obave plaćanje koristeći MasterPass, nakon čega se mogu vratiti čitanju.

Artur Turemka, izvršni direktor kompanije MasterCard za Balkan, pridružio se okruglom stolu na temu direktnog bankarstva koji je održan drugog dana konferencije i pozdravio je partnerske kompanije na „Innovation booth“ štandu kompanije MasterCard. „Veoma nam je drago što smo našim klijentima i partnerima u Srbiji prikazali najnovije digitalne platne tehnologije kompanije MasterCard, kao što su MasterPass i aplikacija ShopThis! koja se bazira na ovoj tehnologiji. Ove tehnologije transformišu način na koji plaćamo i donosimo odluke vezane za kupovinu, što nam omogućava da to radimo na bilo kom mestu. Kako prihvaćenost ovih tehnologija raste u Evropi i širom sveta, drago nam je da možemo da pomognemo našim partnerima da ih učine dostupnim na tržištu u Srbiji i u regionu“, Turemka je objasnio.

Tokom prethodnih 14 godina, Technobank je postao vodeći bankarski događaj u regionu, čuven po svom fokusu na aktuelne svetske trendove kvalitetu ponude stalnih izlagača u oblasti bankarskih tehnologija.

Leave a Reply