IT

MasterCard predstavlja prvu generaciju svog MasterCard Start Path inkubatora

Kompanija MasterCard je predstavila sedam vodećih evropskih startap kompanija koje razvijaju inovativna rešenja za plaćanje, a koje sačinjavaju prvu generaciju MasterCard Start Path inkubatora.

Ove startap kompanije su odabrane nakon opsežnog procesa selekcije tokom koga su se startapovi iz više od 30 zemalja prijavili za učešće. Svaka od ovih startap kompanija će sarađivati sa kompanijom MasterCard kako bi rešila ključne poslovne izazove i imaće koristi od direktne veze sa najvažnijim strateškim partnerima. Ova saradnja će trajati 12 meseci, od čega će četiri meseca kompanije provesti u samom inkubatoru u Dablinu, a tokom preostalih osam meseci saradnja će se odvijati virtuelno.

Sledeće kompanije sačinjavaju prvu Start Path generaciju:

  • Instabank– Rešenje za digitalno bankarstvo namenjeno potrošačima dostupno na iOS i Android platformama i osmišljeno je da bude jednostavno za korišćenje poput društvenih mreža.

 

  • MePin – Bezbedna autentifikacija elektronskih i mobilnih plaćanja koja potrošači obave putem mobilne aplikacije jednostavne za korišćenje.

 

  • MoQom – Servisi za mobilnu identifikaciju i upravljanje autentifikacijom namenjeni bankama, platnoj industriji i drugim organizacijama, koji koriste podatke mobilnih mreža.

 

  • Ridango – Rešenje za kupovinu karata koje se zasniva na cloud tehnologiji, a koje omogućava kompletnu uslugu prodaje i distribucije karata namenjemo onlajn i modularnim sistemima za prodaju karata kao i sistemima koji prihvataju EMV tehnologiju.

 

  • STOREE – Tehnološka platforma koja omogućava trgovcima da prodaju robu i usluge i u svojoj radnji i putem interneta, a istovremeno im omogućava da upravljaju sopstvenim inventarom, programima lojalnosti za potrošače i alatima za poslovnu analitiku.

 

  • Xpreso – SaaS (Software as a Service) rešenje koje rešava pitanje isporuke kao „poslednjeg koraka“ u procesu elektronske trgovine, a koje uključuje aktivno praćenje isporuke i precizno vreme prijema putem mobilne aplikacije namenjene potrošačima.

 

  • ZenCard – Platforma za korišćenje pogodnosti iz programa lojalnosti u realnom vremenu koja omogućava trgovcima da razviju ciljane ponude na osnovu prethodnih kupovina koje su potrošači obavili.

„Prilika da blisko sarađujemo sa svakom od startap kompanija u okviru našeg Start Path programa koje eksperimentišu sa narednom generacijom komercijalnih rešenja zaista je uzbudljiva“, rekao je Stefan Vajper, direktor MasterCard Start Path programa na globalnom nivou. „Radujemo se što ćemo se zajedno sa ovim kompanijama pozabaviti neposrednim izazovima u procesu njihovog razvoja time što ćemo ih direktno povezati sa stručnjacima iz određenih oblasti, kako iz kompanije MasterCard, tako i iz partnerskih kompanija na globalnom nivou sa kojima sarađujemo“.

Leave a Reply