E-servisi · IT

Matematička gimnazija dobila “Pametnu tablu”

Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović i direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Miloljub Albijanić uručili su danas Matematičkoj gimnaziji u Beogradu najsavremenije nastavno sredstvo – “Pametnu tablu”.

Žarko Obradović i Miloljub Albijanić
Foto: Tanjug

Ovo nastavno sredstvo predstavlja multimedijalni edukativni interaktivni sistem učenja (MEDIS) – integrisani sistem za unapređivanje svih nivoa obrazovanja, koji se sastoji od interaktivne elektronske table dijagonale 64 inča, računara, centralne hardversko-procesorske jedinice, projekcionog sistema, laserskog štampača i univerzalne dokument-kamere visokih performansi.

Obradović je tom prilikom podsetio na brojne uspehe učenika te gimnazije i izrazio nadu da će u budućnosti biti stvoren sistem vrednosti u kojem će pozitivni primeri koji doprinose unapređenju školstva biti afirmisani.

Albijanić je objasnio da se pomoću ove table mogu održavati seminari na kojima mogu da učestvuju učenici ove i bilo koje druge škole u Srbiji, i dodao da su kreativnost, inovativnost i znanje ono što naša zemlja može da razvija i na taj način stvori konkurentsku prednost u trenutku finansijske krize.

Gradski sekretar za obrazovanje Vladimir Todić najavio je da će ova gimnazija do naredne školske godine dobiti i treći sprat sa sedam novih učionica, tri kabineta, svečanu i fiskulturnu salu, kao i da će zgrada u kojoj je smeštena biti rekonstruisana u potpunosti.

Leave a Reply