IT

Matematički kamp za decu

Uz pokroviteljstvo Telekoma Srbija,  u Šapcu je otvoren deseti po redu matematički kamp za decu uzrasta od četvrtog razreda osnovne do četrvrtog razreda srerdnje škole. U radu sedmodnevnog kampa koji se održava O.Š. „Nikolaj Velimirović“ učestvuje više od sto mladih ljubitelja matematike iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Teme predvanja su odabrane tako da prate redovno školsko gradivo, a specifičnost kampa su predavači i ujedno njegovi organizatori – sadašnji i bivši učenici Matematičke i Šabačke gimnazije, medju kojima i osvajači medalja na matematičkim olimpijadama – Dušan Milijančević, bivši učenik Matematičke gimnazije a sada student Massachusetts Institute of Technoloy , Rade Špegar, učenik III razreda Matematičke gimnazije, Srđan Stefanović, učenika Šabačke gimnazije i drugi.

Prilikom otvaranja kampa direktorka škole Vesna Živanović je istakla da je za pet godina kamp uspeo da upetostruči broj polaznika, što nesumljivo govori o kvalitetu predavanja ali i o interesovanju polaznika.
„Nakon potpisivanja protokola o saradnji sa Matematičkom gimnazijom u Beogradu, Telekom Srbija je organizovao predavanja na temu razvoja mobilnih aplikacija, a sledeći korak je bila podrška kampu u Šapcu. Smatramo da je ovakva vrsta neformalnog obrazovanja posebno važna jer omogućava mladima da kroz druženje sa svojim vrčnjacima prodube znanja iz oblasti koje ih interesuju“, izjavila je Milica Marković, direktor Sektora za PR Telekoma Srbija.

Leave a Reply