Događaji · E-servisi · IT · Operateri

Matić obišla studente koji obavljaju stručnu praksu u kompaniji “Vip mobile”

Ministar za telekomunikacije i informaciono društvo u Vladi Republike Srbije Jasna Matić izjavila je danas da našem obrazovnom sistemu nedostaje praktična nastava, zbog čega država treba da ohrabri i podrži uspešne kompanije da omoguće stručnu praksu mladima u Srbiji.

Matić je prilikom obilaska 20 najboljih studenata koji u okviru projekta “Budi Vip student” obavljaju stručnu praksu u kompaniji “Vip mobile” izrazila zadovoljstvo što je mladima pružena šansa za usavršavanje i napredovanje u karijeri, čime se takođe obezbeđuju kvalitetni stručnjaci iz oblasti telekomunikacija.

Projektom “Budi Vip student”, koji omogućava školovanje naših mladih kadrova kako bi sutra bili vrhunski stručnjaci, garantuje se svetla budućnost sektoru telekomunikacija kod nas, istakla je ona.

Prema njenim rečima, resorno ministarstvo će i u narednim godinama podržati takve projekte i omogućiti da u njima učestvuje veći broj studenata nego ove godine.

Matić je naglasila da se formalno školovanje na univerzitetu mora nadopuniti praktičnim znanjem i uputila poziv kompanijama koje rade po najvišim standardima da pomognu najkvalitetnijim studentima u stručnom usavršavanju i zapošljavanju i da time doprinesu da oni ostanu u Srbiji.

Predsednik Upravnog odbora “Vip mobile” Aleksandar Šperl rekao je da je od 200 studenata završnih godina ekonomskog, elektrotehničkog, saobraćajnog, mašinskog i fakulteta organizacionih nauka u četiri najveća grada u Srbiji odabrano 20 najboljih, a od kojih je dvema studentkinjama već ponuđen stalni posao u toj kompaniji.

Odabrani studenti nagrađeni su školarinom za nastavak prve godine master ili doktorskih studija na matičnom fakultetu, plaćenom dvomesečnom letnjom praksom u „Vip mobile“, posetom centrali „Mobilkom Austrija AG“ u Beču i jednom od tehničkih fakulteta Univerziteta u Beču.

Leave a Reply