IT

Matić uručila kompjutere OŠ “Šandor Petefi” u okviru akcije “Klikni bezbedno”

Ministar za telekomunikacije i informaciono društvo u Vladi Republike Srbije Jasna Matić uručila je danas kompjutere učenicima novosadske Osnovne škole “Šandor Petefi” u okviru akcije resornog ministarstva “Klikni bezbedno”.

Matić je tom prilikom rekla da je osnovna ideja ovog projekta da se deca, nastavnici i roditelji što bolje upoznaju sa internetom, odnosno da se spreče zloupotrebe interneta kojih je u svetu sve više.

Ona je u razgovoru sa đacima ukazala na prednosti koje internet pruža za učenje i opšte obrazovanje i skrenula pažnju učenicima na to da bi istovremeno trebalo da paze na sebe i svoje drugare i izbegavaju sve ono što predstavlja zloupotrebu visoke tehnologije.

Akcija “Klikni bezbedno” započela je pre dve godine na inicijativu Češke, kojoj je to bio jedan od prioriteta predsedavanja EU, podsetila je Matić i rekla da je interesovanje naših škola bilo veliko i da su predstavnici resornog ministarstva obišli sve opštine u Srbiji.

Takođe, kako je istakla, tim povodom održana su i mnogobrojna predavanja i tribine za decu, nastavnike, psihologe, pedagoge i savete roditelja, kao i kviz u kojem je pobedila ova novosadska škola.

Leave a Reply