IT

Matić: Uvođenje IKT-a u sistem obrazovanja predstavlja cilj Ministarstva

Tatjana Matić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija sastala se danas sa Toni O’Brajenom, direktorom Britanskog saveta (British Council) za zapadni Balkan, predsednicom Nacionalnog prosvetnog saveta Desankom Radunović i Dejvidom Haselom, ekspertom iz Velike Britanije.

Tema sastanka bila je uspostavljanje i razrada zajedničkih ciljeva u smeru razvoja primene IKT-a u obrazovanju, koje će detaljnije biti predstavljene na sutrašnjem okruglom stolu koji organizuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Nacionalni prosvetni savet, uz stručnu i finansijsku podršku Britanskog saveta (British Council) i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije.

tatjana matic

Na sastanku je dogovoreno da će Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podržati donošenje akcionog plana za unapređivanje uloge IKT-a u obrazovanju, kao i osnivanje interdisciplinarnog saveta koji bi ujedinio stručnjake iz različitih oblasti radi ostvarivanja aktivnosti predviđenih akcionim planom.

Nacionalni prosvetni savet i Britanski savet su dali podršku ideji o osnivanju budžetskog fonda iz koga bi se finansirali projekti vezani za primenu IKT-a u obrazovanju.

Okrugli sto, koji će se održati u petak 30. maja 2014. godine u Palati Srbija okupiće značajne aktere u oblasti obrazovanja i e-upravljanja kako bi se formulisala zajednička platforma o ulozi novih tehnologija u efektivnom upravljanju sistemom obrazovanja.

Leave a Reply