IT

Matić: Zastoj projekta izgradnje IT parka u Inđiji

Projekat izgradnje IT parka u Inđiji je usporen, ali je investitor iz Indije i dalje zainteresovan, kaže ministarka telekomunikacija Jasna Matić.

Matićeva je kazala da je to posledica krize, ali i istakla da je idejni projekat već izrađen i Embassy Group iz Bangalorea je već postao vlasnik jedne parcele u Inđiji, a u toku je izrada projektne dokumentacije. Govoreći o interesovanju za ulaganje u informacione tehnologije u Srbiji, ministarka je rekla da je taj sektor kod nas već osetio udar svetske ekonomske krize i pala je prodaja na domaćem tržištu, kako hardvera tako i softvera, što se desilo i u drugim zemljama u svetu.

“To jeste sektor koji u celom svetu prvi strada. Ukidaju se uvek investicije na prvi pomen krize u IT sektoru”, objasnila je ona i napomenula da se očekuje, da taj sektor i prvi izađe iz krize, što se očekuje i u Srbiji.

Predstavnici indijskog Embassy Groupa i opštine Inđija potpisali su ugovor o izgradnji informaciono-tehnološkog (IT) parka vrednog 600 miliona dolara u julu prošle godine. Kako je tada najavljeno, radovi su trebalo da počnu na jesen, a useljenje u novi objekat trebalo bi očekivati sredinom ove godine.

Leave a Reply